Costin Răsăuțeanu propune ca mamele să primească gratuit un pachet-trusou pentru nou-născuţi

Costin Răsăuțeanu a depus la Primăria Constanța proiectul de hotărâre prin care mamele vor putea beneficia de un pachet cu produse de calitate pentru nou-născuţi, denumit „BEBE TRUSOU”.

Costin Răsăuțeanu propune ca mamele să primească gratuit un pachet-trusou pentru nou-născuţi


Liderul consilierilor locali ai PSD, Costin Răsăuțeanu, a depus la Primăria Constanța proiectul de hotărâre prin care mamele vor putea beneficia de un pachet cu produse de calitate pentru nou-născuţi, denumit „BEBE TRUSOU”.

Acesta susține că trebuie încurajată creșterea natalității, mai ales în pandemie. Consilierul local propune ca fiecare nou-născut din Constanța să primească un trusou, iar produsele să fie ambalate într-o cutie de carton special care să poată fi folosită ca pătuț
„Trebuie să încurajăm creșterea natalității, promovarea îngrijirii nou-născuților, a bunăstării şi echității. Toți copiii trebuie să aibă șanse egale, indiferent de mediul socio-economic din care provin. În acest sens, am depus proiectul de hotărâre privind acordarea unui pachet cu produse de calitate pentru nou-născuţii din Constanța, denumit “#BEBE #TRUSOU”. Pandemia a avut ca efect un număr semnificativ de victime și a provocat un șoc economic fără precedent, cu un impact social foarte ridicat. De aceea, sunt necesare măsuri urgente la nivel regional, național şi local pentru reducerea acestui impact asupra populației. Una dintre cele mai afectate categorii de persoane este cea a mamelor.
Femeile sunt cele mai vulnerabile pe piața forței de muncă (afectată de criza provocată de pandemie), prezenta lor fiind majoritară în sectoarele și ocupațiile mai slab remunerate, precum și în munca cu fracțiune de normă. Cheltuielile necesare pentru satisfacerea nevoilor nou-născuţilor sunt foarte ridicate, iar cota alocată acestora, din totalul veniturilor unei familii, este din ce în ce mai scăzută ca urmare a creșterii prețurilor, în ultimul an, la energie/utilități şi la alte produse.
“BEBE TRUSOU” va asigura produse alese pentru promovarea sănătății și a stării de bine a copilului şi vor fi de calitate superioară, ambalate într-o cutie de carton special, care va putea fi folosită ca pătuț până la împlinirea vârstei de aproximativ 6 luni.
În baza unei cereri, pachetul cu produse va fi trimis la domiciliul solicitantului. Echipa consilierilor PSD va susține și va încuraja direct orice demers privind îmbunătățirea sănătății și a calității vieții. Este răspunderea noastră colectivă să ajutăm nou-născuţii şi familiile acestora! Familiile tinere și nou-născuții din Constanța au nevoie de mai multă atenție din partea autorităților locale! PSD va sprijini fără ezitare tinerii din orașul nostru!“, a declarat Costin Răsăuțeanu.
Răsăuțeanu a spus că trusourile vor fi acordate la cerere, în baza unei solicitări depuse la Primărie. Costin Răsăuțeanu a afirmat că familiile care solicită „bebe trusou“ trebuie să aibă domiciliu în Constanța de minim un an. 
Pachetul are o valoare de 1.500 de lei. A reieșit în urma unui studiu de piață. Așadar, impactul maxim ar fi 8.521.500 de lei.