Scrisoarea Papei Francisc către ucraineni: Durerea voastră este durerea mea

Papa Francisc a scris o scrisoare către poporul ucrainean în care a menţionat curajul oamenilor şi a afirmat că durerea voastră este durerea mea.

Scrisoarea Papei Francisc către ucraineni: Durerea voastră este durerea mea


Papa Francisc a scris o scrisoare către poporul ucrainean în care a menţionat curajul oamenilor şi a afirmat că „durerea voastră este durerea mea”.

"Nu trece o zi în care să nu fiu aproape de voi şi să nu vă port în inima mea şi în rugăciunile mele. Durerea voastră este durerea mea", a scris Papa în scrisoarea redactată în italiană.
Francisc nu a menţionat Rusia, dar a întrebat: "Cum este posibil ca oamenii să trateze alţi oameni în acest fel", potrivit CNN.
De asemenea, Papa a menţionat suferinţa tinerilor ucraineni ucişi şi a persoanelor care au fost nevoite să fugă din cauza războiului. "În fiecare dintre ei se află înfrângerea întregii umanităţi", a spus el.
Scrisoarea şi-a exprimat compasiunea pentru tinerii "care au trebuit să ia armele în mână pentru a-şi apăra cu curaj ţara", pentru mamele care şi-au pierdut soţii, pentru persoanele în vârstă şi pentru voluntari.
"În acest ocean de rău şi durere... la nouăzeci de ani de la teribilul genocid Holodomor, vă admir ardoarea. Chiar şi în imensa tragedie pe care o suferiţi, poporul ucrainean nu s-a descurajat niciodată şi nu s-a abandonat la compătimire", a mai spus Papa.
Holodomorul din 1932-1933 a fost provocat în mod artificial de liderul sovietic Iosif Stalin, care a eliminat stocurile de alimente de la ţăranii ucraineni, ceea ce a dus la moartea a milioane de oameni. "Lumea a recunoscut un popor îndrăzneţ şi puternic, un popor care suferă şi se roagă, plânge şi luptă, rezistă şi speră, un popor nobil şi martir", a precizat Papa. (Mediafax)