Se prelungește carantina în orașul Ovidiu pentru încă 14 zile

CJSU a votat propunerea de prelungire a carantinei zonale pentru orașul Ovidiu, începând cu data de 19 decembrie, ora 20:00, pentru 14 zile.

Se prelungește carantina în orașul Ovidiu pentru încă 14 zile


În ședința de vineri, 18 decembrie a.c., a CJSU a fost votată propunerea de prelungire a carantinei zonale pentru orașul Ovidiu, începând cu data de 19 decembrie, ora 20:00, pentru 14 zile.

În cadrul ședinței s-au votat trei hotărâri. Acestea prevăd propunerea de prelungire a carantinei zonale pentru orașul Ovidiu, începând cu data de 19 decembrie, ora 20:00, pentru 14 zile; constituirea unui grup mixt de control privind respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, peste pragul de 3/1.000 locuitori.
În ceea ce privește grupul mixt de control privind respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 s-a decis:
Art. 1 Începând cu data prezentei hotărâri, se constituie grupul mixt de control privind respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, în localitățile din județul Constanța, alcătuit din următoarele instituții: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Tomis” Constanța.
Art. 2 Grupul își desfășoară activitatea de control zilnic, prin intermediul echipelor mixte, potrivit competențelor, atribuțiilor, procedurilor proprii și în conformitate cu legislația în vigoare (Legea nr. 55/2020 modificată și actualizată, Legea nr. 136/2020 republicată, modificată și actualizată și Hotărârea de Guvern nr. 1065/2020).
Art. 3 În localitățile pentru care a fost instituită/prelungită măsura de carantină zonală se vor verifica și măsurile dispuse prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru fiecare localitate în parte.