Serghei Lavrov acuză Occidentul că se pregăteşte de război cu Rusia

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a amenințat din nou, țările occidentale. Dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenție a spus Lavrov.

Serghei Lavrov acuză Occidentul că se pregăteşte de război cu Rusia
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik


Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a amenințat din nou, joi, într-o conferință de presă, țările occidentale. „Dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenție”, a spus Lavrov, întrebat despre amenințările Rusiei cu bomba nucleară.

Acesta a spus că vestul se pregătește de război cu Rusia, iar amenințarea nucleară „nu este în capul rușilor”.
Întrebat despre crimele de război comise de Rusia în Ucraina, Lavrov a făcut o declarație halucinantă, în care i-a acuzat pe militarii ucraineni că jefuiesc civilii din orașele atacate de ruși, și că îi folosesc ca scuturi umane.
Lavrov mai spune că ucrainenii „încearcă acum să folosească civilii ca scuturi umane”.
El se referă în mod repetat la Hollywood și spune că oamenii nu ar trebui să „se uite doar la acest film de la Hollywood” scris de mass-media occidentală „unde există un rău suprem”.
Ministrul rus de externe mai spune că NATO încearcă să întărească securitatea Occidentului în detrimentul Rusiei.
Lavrov a reafirmat că Moscova nu va tolera nicio ameninţare militară din Ucraina, acuzând totodată Kievul că primeşte ordine din Occident, iar occidentalii iau în considerare şi un război nuclear.
"Toată lumea ştie că un al treilea război mondial nu poate fi decât nuclear, dar vă atrag atenţia asupra faptului că asta este în gândirea occidentalilor, nu în a Rusiei", a spus el într-o conferinţă de presă online, apreciind că sunt în curs de elaborare planuri pentru "un război adevărat" împotriva ţării sale.
Moscova este convinsă că are dreptate în confruntarea cu Occidentul, iar NATO urmăreşte să îşi menţină supremaţia, în timp ce Rusia are multă bunăvoinţă, însă nu poate permite nimănui să îi submineze interesele, a mai susţinut Lavrov.
El compară SUA cu Napoleon și Hitler, spunând că „pe vremuri, Napoleon și Hitler aveau scopul de a subjuga Europa – acum americanii o fac”.
El spune că anularea proiectului Nordstream 2 „arată locul” UE, sugerând că SUA s-au aflat în spatele deciziei.