Prigojin ordonă luptătorilor să se întoarcă la bazele lor pentru a evita vărsarea de sânge

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin le-a ordonat luptătorilor săi, care înaintaseră spre Moscova, să se întoarcă la bazele lor pentru a evita vărsarea de sânge.

Prigojin ordonă luptătorilor să se întoarcă la bazele lor pentru a evita vărsarea de sânge


Şeful mercenarilor ruşi răzvrătiţi Evgheni Prigojin a declarat sâmbătă că a ordonat luptătorilor săi, care au avansat spre Moscova, să se întoarcă la bazele lor pentru a evita vărsarea de sânge, transmite Reuters.

Prigojin a declarat că luptătorii săi au avansat 200 km spre Moscova în ultimele 24 de ore.
Evgheni Prigojin a fost de acord să detensioneze situația din Rusia, a declarat inițial biroul președintelui belarus. Ulterior informația a fost confirmată d eșeful Wagner, potrivit skynews.
Anunțul, difuzat pe canalul oficial Telegram al președinției din Belarus, spunea că șeful grupului de mercenari Wagner a fost de acord să oprească mișcarea ulterioară a luptătorilor săi prin Rusia.
Un acord pentru a garanta siguranța trupelor Wagner este, de asemenea, pe masă.
Alexander Lukașenko este un aliat apropiat al lui Vladimir Putin și a vorbit cu Prgiojin în acord cu președintele rus, se arată în comunicat.
Prigojin a emis un mesaj audio prin care confirmă că luptătorii săi se întorc la bazele lor pentru „a evita vărsarea de sânge”.
El spune că „a dat ordin să se întoarcă din cauza riscului ca sângele să fie vărsat”.
Mișcarea vine după ce un convoi de luptători ai săi a intrat în orașul rusesc Rostov-pe-Don în primele ore ale acestei dimineți, unde serviciile de informații din Marea Britanie spun că sediul militar al orașului a fost foarte probabil capturat.
De acolo, grupul s-a mutat la Voronzeh și ar fi preluat controlul asupra tuturor instalațiilor militare din oraș.

Rapoartele sugerau că luptătorii Wagner au continuat avansul pe autostrada M4, potrivit oficialilor din Lipetsk – următorul oraș la nord de Voronezh în drum spre Moscova – îndemnând cetățenii să rămână în casă.
„Am plecat pe 23 iunie la marșul justiției”, adaugă Prigojin în mesajul său audio.
„Într-o zi am călătorit, pentru a ajunge la 200 km până la Moscova.
„În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură din sângele luptătorilor noștri.
„Acum a venit momentul în care sângele ar putea fi vărsat, prin urmare, realizând toată responsabilitatea pentru faptul că sângele rusesc va fi vărsat pe una dintre laturi, ne întoarcem coloanele”.