Simion: Este timpul să ne trezim. Nu permitem nici unei nații să ne cumpere Portul Constanța

Zeci de persoane au protestat sâmbătă în fața Prefecturii Constanța, împotriva vânzării Portului Constanța

Simion: Este timpul să ne trezim. Nu permitem nici unei nații să ne cumpere Portul Constanța


Liderii naționali ai Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Tîrziu, au transmită un mesaj clar: Portul Constanța și toate celelalte companii de stat nu sunt de vânzare. George Simion.

„Ne opunem privatizărilor obiectivelor strategice! Românii trebuie să stea de pază și să nu permită vânzarea pe bucăți a țării. Noi suntem AUR și ținem cu românii! Este timpul să ne trezim. Nu permitem nici unei nații să ne cumpere portul Constanța”, a precizat George Simion.
„Suntem aici pentru a spune un NU hotărât vânzării României, bucată cu bucată. Au mai rămas câteva bucăți care nu au fost vândute și la început de an au tăbărât pe ele. V-am zis: e nevoie și de voi să trageți un semnal de alarmă și să spuneți tuturor celor care vor Portul Constanța, CEC, Transgaz, aeroporturile, că le transmitem un mesaj foarte clar: România nu mai este de vânzare! Nu puteți să ne cumpărați pe toți! Mai este o suflare românească care se luptă pentru libertatea României! Este o crimă ce se întâmplă în aceste zile. Vor să distrugă mineritul, minerii ne-au chemat la ei și le-am luat apărarea de la tribuna Parlamentului. Voi, constănțenii, ne-ați chemat la acest miting impresionant. Se adună mai mulți oameni la Constanța decât la București… România, trezește-te! (…) Au dat înapoi și au zis că nu mai vând, atunci de ce au mai dat legea? Polonezii nu au făcut cum au făcut tâlharii și hoții noștri, cehii la el, noi ne adunăm din toată țara, patrioți, ca să stăm de pază și să nu permitem vânzarea pe bucăți a României. (…) Nu este suficient ce am făcut în decembrie, marșul nostru trebuie să continue și să dăm mesajul libertății în toată țara. Începem de la Constanța, da, companiile românești sunt profitabile, Portul este un obiectiv strategic și nu vom permite olandezilor să îl cumpere! Da, noi suntem aici, în Parlament, noi o să punem în fruntea României oameni capabili, nu mai permitem sărăcia!”, a declarat George Simion.
Amintim că Guvernul a inițiat un proiect de lege care abrogă legea ce interzicea vânzarea activelor companiilor de stat din România, respectiv nr. 173 din 13 august 2020. Printre aceste companii de stat se numără și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile sau Aeroportul Mihail Kogălniceanu.