Răsăuțeanu: Nu voi accepta niciodată insinuarea că majorarea burselor cu 100 de lei este un moft

Costin Rărăuțeanu îi transmite primarului Chițac, că în loc să își consume energia pentru a lasă copiii fără burse, mai bine să ia școlile la pas să vadă care sunt adevăratele probleme

Răsăuțeanu: Nu voi accepta niciodată insinuarea că majorarea burselor cu 100 de lei este un moft


Consilierii locali constănţeni au aprobat, vineri, bursele elevilor pentru anul şcolar în curs. Deşi consilierul PSD, Costin Răsăuţeanu au cerut suplimentarea cuantumului burselor cu câte 100 de lei, având în vedere că o parte din fondurile necesare burselor sunt alocate de la bugetul de stat, consilierii au respins amendamentul şi proiectele au fost aprobate în forma propusă iniţial. Costin Rărăuțeanu îi transmite primarului Vergil Chițac că în loc să își consume energia pentru a lasă copiii fără burse, mai bine să ia școlile la pas să vadă care sunt adevăratele probleme în aceste condiții de pandemie.

Constanța și elevii constănțeni asistă de luni bune la un spectacol al duplicității și imposturii actualului primar și al găștii sale din Primăria Constanta, cu sprijinul coaliției PNL-USR. Am cerut ieri primarului să majoreze bursele elevilor în condițiile în care Ministerul Educației decontează începând din acest an, de la bugetul de stat cuantumul minim al burselor. Avea bani. Avea de unde. Dar nu a vrut să accepte propunerea noastră. Amendamentul PSD a fost respins de către alianța PNL-USR. Așadar, bursele elevilor nu se vor majora! În timp ce cu o mâna vota împotriva elevilor, cu cealaltă mâna primarul scria postări elogioase pe Facebook, pozând în salvatorul tinerilor din Constanta, lăudându-se ca el tratează elevii mai bine decât o face BOC la Cluj. O laudă de sine gratuită și chiar penibilă! Domnule primar, vă aduc aminte ca peste  20.000 de elevi și familiile acestora ar fi putut  beneficia de sprijin din partea autorității locale. Dumneavoastră ați refuzat categoric. Nu ați înțeles. În schimb, afirmați că sprijiniți elevii. Banii aceștia au venit în bugetul Primăriei pe care îl drămuiți stângaci pentru elevi.
Ați respins ideea că un plus de 18.804.000 de lei să fie infuzat direct în economia locală. Era nevoie mai ales acum când criza a adâncit și mai mult diferențele dintre oameni; cei care erau vulnerabili sunt și mai vulnerabili, ultimele sondaje și studii arată acest lucru, domnule primar; mulți constănțeni și-au pierdut locul de muncă.
În schimb cereți Audit pentru că vi se par prea multe burse cu gândul de a găsi soluții pentru a tăia din ele. În loc să vă consumați energia pentru a lasă copiii fără burse, mai bine ați lua școlile la pas sa vedeți care sunt adevărate probleme și provocări pentru tineri, mai ales în aceste condiții de pandemie. Sunt multe cazuri sub semnul nevoii – nu al dorinței, ci al nevoii, domnul primar. Nu faceți audit pentru astfel de cazuri, faceți audit sa vedeți cum puteți ajuta mai mult! Probabil o să vă vină ideea să le faceți audit tuturor constănțenilor. Este important să folosim orice resursă pentru cei care sunt vulnerabili în aceasta perioadă!
Ca om de stânga nu voi accepta niciodată insinuarea că majorarea burselor cu 100 de lei este un moft. Această măsură reprezintă dovada prin care ne dorim cu adevărat să fim alături de elevi și de familiile lor; pentru aceștia, sintagme precum  “să facem economie”, “buget realocat” “investiție pe termen lung”, nu au sens în viața lor curentă; pentru ei trebuie să intervenim prin orice mijloace și resurse pe care le avem la dispoziție, nu peste câteva luni, nu peste un an, ci ACUM!“, se scris Costin Răsăuțeanu pe Facebook.