Sorin Strutinsky este de negăsit. A fost dat în urmărire națională

Sorin Strutinsky, condamnat definitiv la zece ani şi opt luni de închisoare, a fost dat în urmărire naţională, el fiind căutat de poliţişti pentru a fi încarcerat

Sorin Strutinsky este de negăsit. A fost dat în urmărire națională


Omul de afaceri Sorin Strutinsky, condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Constanţa la zece ani şi opt luni de închisoare, a fost dat în urmărire naţională, el fiind căutat de poliţişti pentru a fi încarcerat.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări pentru identificarea omului de afaceri, Sorin Strutinsky, condamnat definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, cu executare, într-un dosar de corupție, persoana în cauză fiind dată în urmărire națională.
“În continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru emiterea unui mandat european de arestare şi a cererii de urmărire internaţională pe numele acestuia”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. 
În cursul zilei de astăzi, pe numele bărbatului în cauză a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.
Curtea de Apel Constanţa a decis pe data de 6 iulie, condamnarea omului de afaceri Sorin Strutinsky la zece ani şi opt luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, instigare la spălare de bani, în formă continuată.
Magistraţii au mai decis confiscarea de la Sorin Strutinsky a sumei de 1.892.844,97 lei.  De asemenea, el este obligat la plata sumei de 15.000 de lei cheltuieli de judecată. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
Sorin Strutinsky fusese condamnat în decembrie 2017, de către Tribunalul Constanţa, la şapte ani şi patru luni de închisoare.
El a fost trimis în judecată de DNA după ce a pretins şi primit sume de bani de la o firmă care obţinuse contracte pentru realizarea unor lucrări în port sau pe canalele navigabile.
Sorin Strutinsky este un apropiat al fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.