Tableta STS a senatoarei Diana Şoşoacă a fost găsită, după aproape două săptămâni de căutări

O anchetă de amploare a fost declanşată din momentul în care Diana Şoşoacă a anunţat că i-a fost furată tableta STS.

Tableta STS a senatoarei Diana Şoşoacă a fost găsită, după aproape două săptămâni de căutări


O anchetă de amploare a fost declanşată din momentul în care Diana Şoşoacă a anunţat că i-a fost furată tableta STS. Poliţiştii au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, iar astăzi au reușit să-i dea și de urmă, potrivit RomâniaTV, care citează surse din rândul anchetatorilor.  

Tableta şi stickurile au fost găsite în biroul unei alte senatoare, care ar fi declarat că le-a luat din greşeală. În acest moment, se vorbește despre un dosar penal deschis pentru furt.

Ancheta este desfăşurată de poliţiştii Secţiei 17, acolo a fost depusă plângerea de către Diana Şoşoacă. Procurorii vor decide dacă vor clasa dosarul sau dacă se va merge mai departe cu ancheta.

În data de 16 decembrie, senatoarea Diana Şoşoacă a declarat, la Judecătoria Sector 1, că i-au fost furate laptopul și tableta, puse la dispoziţie de Parlament, în care se afla inclusiv o iniţiativă legislativă referitoare la răspunderea magistraţilor.

Mai mult, Diana Şoşoacă declara, potrivit RomâniaTV, că totul este pus la cale de serviciile de informaţii.
„Este un atac! Tableta STS ar fi trebuit să fie descoperită de STS în câteva secunde. Ieri, vorbind cu STS la telefon mi s-a comunicat că ei nu pot să detecteze tableta STS. Cum nu puteţi? Când aveţi sistem special de operare care detectează în două secunde locul în care se află. Avem un serviciu STS care nu face altceva decât să umble la voturi!

Senatoarea a explicat că şi „tableta STS conţine inclusiv accesul la Senat, la Parlament, la şedinţele comune, la vot, la listele de vot, la iniţiative legislative. Te poţi loga în tot sistemul de stat de pe el. Poţi suna la echipele speciale SPP, STS.”
„În acest context în care STS nu poate să descopere nici măcar o tabletă a unui parlamentar care conţine secrete de stat (…) Cred că STS ar trebui desfiinţat”, a acuzat Diana Şoşoacă, potrivit RomâniaTV.