Marian Vanghelie, fratele său și mai mulți funcționari de la Sectorul 5, reținuți într-un dosar de corupție

Marian Vanghelie, fratele său și mai mulți funcționari de la Primăria Sectorului 5 al Capitalei au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie duși în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Marian Vanghelie, fratele său și mai mulți funcționari de la Sectorul 5, reținuți într-un dosar de corupție


Marian Vanghelie, fratele său și mai mulți funcționari de la Primăria Sectorului 5 al Capitalei au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie duși în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, transmite G4Media.ro.

Procurorii anticorupție anunțaseră, joi, că efectuează acte de urmărire penală față de 22 de suspecți, printre care și fostul primar Marian Vanghelie. Potrivit DNA, fostul edil este suspectat de trafic de influență în formă continuată (două acte materiale), constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste 256 de milioane de lei. De altfel, chiar el ar fi controlat grupul respectiv.
Anchetatorii vor propune în cazul lui Marian Vanghelie și al celorlalte persoane reținute arestarea preventivă pentru 30 de zile
Magistrații spun că Marian Vanghelie și funcționarii respectivi ar fi efectuat achiziții nelegale de bunuri la prețuri supraevaluate chiar de la firme controlate de aceștia. Unele bunuri ar fi fost cumpărate și la sume de 31 de ori mai mari decât prețul practicat de furnizorul inițial, cum a fost cazul unui capsator de plastic medic pe care SC Economat Sector 5 SRL l-a achiziționat la 81,6 lei, deși prețul inițial a fost de doar 2,59 lei.
„Într-un context asemănător, în perioada 2016-2019, suspectul Vanghelie Marian Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un procentaj de 50% din profitul pe care societatea acestuia urma să îl realizeze din vânzarea de mărfuri supraevaluate către S.C. Economat sector 5 S.R.L. și ar fi primit suma totală de 80.463.800 lei, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra directorului general, Petre Marian Leonard, în scopul determinării acestuia să efectueze achizițiile respective și să asigure plata integrală, cu celeritate, a facturilor de vânzare”, a mai precizat DNA, printre altele.