Teodosie vrea credincioși la slujba de Înviere

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști

Teodosie vrea credincioși la slujba de Înviere


IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală.

Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
"Iată, numai bisericile sunt închise. Celelalte instituții primesc câte unul la distanța, dar nu resping pe nimeni. Nădăjduim să găsim înțelegere, apropiindu-se cea mai mare sărbătoare, care ne dă tuturor lumină și viață, de la cei mai de sus până la cei mai de jos, să o avem cu lumină, și cu Sfânta Împărtășanie și cu Sfânta Liturghie. De aceea, cum spune un Sfânt Părinte din secolul trecut, nimic nu este mai valoros, decât să fii părtaș la Sfânta Liturghie. Nădăjduim că vom fi îngăduiți și noi, mai ales că biserica este casa sufletelor noastre. Fără biserică, sufletele se pustiesc, își pierd din noblețea lor, din frumusețea lor. Biserica mereu le înfrumusețează, le înnobilează", a transmis IPS Teodosie.