Vara aceasta redescoperim Constanța

Ritmurile cadențate, spectacolele de dans și folclor, jocurile sportive și proiectele culturale își dau mâna într-o nouă ediție Constanța Coffee Break.

Vara aceasta redescoperim Constanța


Ritmurile cadențate, spectacolele de dans și folclor, jocurile sportive și proiectele culturale își dau mâna într-o nouă ediție „Constanța Coffee Break”. De sâmbătă, de la ora 08:00 și până duminică la ora 23:00, zona pietonală de pe bulevardul Tomis ne surprinde cu noi evenimente.

Sâmbătă seara, muzica de promenadă cucerește centrul orașului. De la ora 19:30, constănțenii și turiștii sunt invitați la concertul susținut de Fanfara “Muzica Apelor”. Instrumentiștii profesioniști vor îmbina în mod armonios binecunoscutele marșuri militare cu ritmuri de vals, folclor stilizat, jazz și alte melodii ritmate din repertoriul național și internațional.
După ce ne-am delectat cu ritmurile cadențate, ne energizăm în compania elevilor de la secția dans sportiv din cadrul Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanța. 
Duminică, de la ora 20:00, ne bucurăm de un regal al dansului tradițional la care vor participa ansamblurile de copii „Flori Dobrogene” al comunei Mihail Kogălniceanu, „Izvorașul Dobrogean” din comuna Fântânele, „Luminițe Dobrogene” din comuna Lumina și „Dobrogeanca” din orașul Ovidiu, împreună cu soliștii vocali Mădălina Ciortescu, Marina Sava și Raluca Ene.
Suprizele continuă și pentru iubitorii de sport. Atât sâmbătă, cât și duminică, începând cu ora 18:00, terenul va fi liber pentru cei care doresc să joace baschet și badminton. Decathlon România a contribuit constant la organizarea evenimentelor care au făcut din centrul Constanței o zonă de distracție şi relaxare.
Efervescența „Constanța Coffee Break” va fi completată de atmosfera relaxantă de la festivalul „Constanța citește”. Sâmbătă, de la ora 14:00, Parcul Arheologic va fi gazda unui proiect cultural inedit: lansarea volumului „Forward March”, scris de Cristian Bassa și atelierul de cianotipie „Fotografii albastre și plante din secolul al XIX-lea”. Duminică, de la ora 20:00, Liliana Cornilă și Rodica Nicoleta Șerban vor susține un spectacol de excepție. Până la începutul lunii septembrie, devoratorii de carte au la dispoziție o ofertă diversificată de bestselleruri, enciclopedii și cărți pentru copii, adolescenți și adulți într-un cadru special amenajat.