26 de infanteriști marini au depus jurământul de credință față de Patrie

26 de infanteriști marini au depus jurământul de credință față de Patrie, în cadrul unei festivități restrânse, care a avut loc la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.

26 de infanteriști marini au depus jurământul de credință față de Patrie


26 de infanteriști marini au depus, vineri, 12 martie 2021, jurământul de credință față de Patrie, în cadrul unei festivități restrânse, care a avut loc la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.

Alături de tinerii militari, s-au aflat locțiitorul pentru operații și instrucție a șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel Cojocaru, precum și comandantul Flotilei Fluviale, contraamiral de flotilă Cornel Rogozan.
Comandantul regimentului, colonelul Marius Gheorghescu, și-a exprimat aprecierea față de tăria dovedită de cursanți în perioada parcurgerii modulului de pregătire militară generală, iar la finalul festivității a menționat că „depunerea jurământul militar de către cei mai tineri dintre soldații profesioniști este o expresie a devotamentului acestora față de neam și față de patrie, este pragul maturității și al responsabilității și reprezintă, totodată, intrarea lor în echipa pușcașilor marini, o echipă mică, unită, dar foarte îndrăzneață”.