AUR, mesaj pentru Cîțu: Adevărații teroriști sunt cei care i-au lăsat pe români la voia întâmplării

Conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu consternare de declarațiile făcute astăzi la Palatul Victoria de premierul Florin Cîțu

AUR, mesaj pentru Cîțu: Adevărații teroriști sunt cei care i-au lăsat pe români la voia întâmplării


Conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a luat act cu consternare de declarațiile făcute astăzi la Palatul Victoria de premierul Florin Cîțu. După ce a afirmat că România va continua vaccinarea cu toate tipurile de vaccin – inclusiv cu AstraZeneca, vaccin deja oprit de la utilizare în numeroase țări ale UE – premierul a acuzat că „există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public, împotriva măsurilor de distanțare și împotriva vaccinării. Aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști”.

"Considerăm că aceste acuzații sunt îndreptate în primul rând împotriva AUR, singurul partid din România care s-a opus măsurilor inadecvate sau care frizează absurdul adoptate de guvern. Dacă a te opune portului măștii în spații deschise, unde distanța dintre persoane este de peste doi metri, înseamnă a fi terorist, da, recunoaștem: suntem teroriști. Dacă a te opune măsurilor de interzicere a slujbelor religioase, în condițiile în care acest guvern permite funcționarea fără probleme a mall-urilor, înseamnă a fi terorist, de asemenea recunoaștem: suntem teroriști. Dacă a te opune vaccinării cu produse insuficient testate și deja oprite de la utilizare în Uniunea Europeană înseamnă a fi terorist, încă o dată recunoaștem: da, suntem teroriști.
Dar adevărații teroriști, domnule premier, sunt mai curând cei care de un an de zile au lăsat oamenii simpli din țara asta la voia întâmplării. Adevărații teroriști sunt cei care s-au îmbogățit distribuind măști neconforme și oferind firmelor de partid contracte de milioane de dolari, fără licitație. Adevărații teroriști sunt cei care închid ochii când prin spitale bolnavii sunt legați de paturi, sedați și lăsați să moară tocmai de cei care au depus un jurământ să-i salveze. Adevărații teroriști sunt cei care și-au vaccinat peste rând rudele, pilele și amantele, în timp ce milioane de români bolnavi sau bătrâni așteaptă cu săptămânile vaccinul și, atunci când acesta nu mai ajunge și la ei, mor, răpuși de boli și de un sistem criminal. Acest sistem criminal este adevăratul terorist din România, domnule premier, nu noi, cei din AUR și nici milioane de alți români care nu am făcut altceva decât să ne cerem dreptul la libertate și demnitate" au declarat reprezentanții AUR.