Arafat, despre creșterea numărului de cazuri de Covid-19: Este un semnal că situația nu este sub control

Raed Arafat spune despre creșterea alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19 nu este un semn bun și că trebuie să lucrăm împreună

Arafat, despre creșterea numărului de cazuri de Covid-19: Este un semnal că situația nu este sub control


Raed Arafat, șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență, spune despre creșterea alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore că ”nu este un semn bun” și că ”trebuie să lucrăm împreună” pentru a nu reveni la măsurile mai stricte.

Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenția. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația. Este un semnal că situația nu este sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile. Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou. Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate și care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat ce s-a întâmplat până acum și au suportat măsurile de restricții care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măștii, distanțarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute”, a declarat Arafat la Digi24.
Raed Arafat a mai declarat că luna iulie ”ar trebui să fie o lună ok pentru a ne programa vacanțele, dacă situația epidemiologică este sub control".
Acesta îi sfătuiește pe români să aleagă vacanțe în țările care sunt supuse cel mai puțil riscului de imbolnăvire cu noul coronavirus.
Întrebat dacă masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie în perioada imediată, Raed Araf a zis că exclude această posibilitate amintind că, în România, purtatul măștii este obligatoriu doar în spațiile închise, nu și pe stradă.
Șeful DSU a mai precizat că ”nu e bine să ne așteptăm la activități în masă în spații închise, activități cu număr mare de persoane în spații deschise. Poate că cinematografele sau teatrele nu vor fi la capacitate maximă din 15 iunie, poate că anumite competiții să fie în continuare fără spectatori sau chiar fără spectatori” a explicat Arafat. 
Despre vacanțele în Grecia și Bulgaria, Raed Arafat a afirmat că situația din cele două țări este stabilă și este posibil ca românii să nu fie nevoiți să stea în izolare la întoarcerea în țară.