Bacalaureatul 2021 nu va avea sesiune specială

Examenul de Bacalaureat din anul 2021 nu va mai avea o sesiune specială pentru elevii care nu îl pot susține în cea normală din motive medicale.

Bacalaureatul 2021 nu va avea sesiune specială


Examenul de Bacalaureat din anul 2021 nu va mai avea o sesiune specială pentru elevii care nu îl pot susține în cea normală din motive medicale, astfel că ambele testări naționale vor avea câte două sesiuni fiecare, iar Ministerul Educației va rezolva toate cazurile punctuale, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la B1 TV, unde a precizat că instituția se va implica pe lângă ambasadele României pentru a aborda inclusiv situațiile în care școlarii sunt internați în spitale din străinătate.

Întrebat de ce a luat această decizie, Sorin Cîmpeanu a afirmat: „În primul rând, Ministerul Educației dorește să susțină elevii. Susținerea aceasta se traduce prin organizarea unei sesiuni speciale pentru Evaluarea Națională, în zilele de 5, 6 și 7 iulie. Această decizie de organizare a unei sesiuni speciale pentru Evaluarea Națională, a doua, după sesiunea normală, generează o întârziere care a generat nemulțumiri justificate cu privire la repartiția computerizată, finalul repartiției elevilor în licee – din data de 16 iulie, în data de 24 iulie.
„Pe de altă parte, elevii care susțin examenul de Bacalaureat, la fel ca și cei care susțin Evaluarea Națională, au șansa de a avea o a doua sesiune de Bacalaureat. Există două sesiuni pentru Evaluarea Națională, două sesiuni pentru Bacalaureat”, a adăugat ministrul Educației.
Sorin Cîmpeanu a amintit că, în 2020, sesiunea specială s-a rezumat la „câteva zeci de cazuri”, cazuri care de această dată „pot susține examenul de Bacalaureat în cea de-a doua sesiune”.
„Principala problemă nu este la nivelul Ministerului Educației, este la nivelul calendarului, deoarece timpul nu se poate dilata, nici calendarul, deoarece sunt toate aceste activități care necesită timp, decizia a fost de a organiza echitabil două sesiuni pentru elevii de clasa a VIII-a, două sesiuni pentru elevii de clasa a XII-a”, a mai spus demnitarul.
Ministrul promite că „Ministerul Educației va rezolva toate cazurile punctuale, având posibilitatea de derogare, cazuri în care din motive medicale, independente de voința elevilor, acestea nu se pot prezenta la examen”.