A fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu

Una dintre măsurile ce vor fi aplicate în anul școlar 2022-2023 este eliminarea mediei claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

A fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu


Una dintre măsurile ce vor fi aplicate în anul școlar 2022-2023 este eliminarea mediei claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, luni, după reuniunea Comisiei de Dialog Social.

Ministrul Educației susține că, alături de partenerii de dialog social, au fost stabilite mai multe măsuri pentru anul școlar 2022-2023.
„În urma reuniunii Comisiei de Dialog Social, au fost agreate, împreună cu partenerii de dialog social, următoarele măsuri ce vor fi aplicate în anul şcolar 2022-2023: În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la Evaluarea naţională. Având în vedere ca în anul şcolar 2021-2022 nu au fost perioade de întrerupere a şcolii, în ipoteza în care nici în anul şcolar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi pentru examenul naţional de bacalaureat.
În premiera, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât și burse de studiu încă de la începutul anului școlar 2022-2023. Bursele sociale si de studiu se vor acorda în condițiile indeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absențe, iar în cazul burselor de studiu - pe baza calificativelor anuale și obținerii calificativulul anual Foarte Bine în clasa a IV-a). Reamintim faptul că bugetul alocat burselor elevilor (1,032 miliarde lei) a fost suplimentat la ultima rectificare bugetară cu 300 milioane lei pentru anul 2022”, a scris Sorin Cîmpeanu, luni, pe Facebook.