CSM Constanța și-a lansat oficial identitatea și strategia pentru acest nou început al sportului constănțean

Clubul Sportiv Municipal Constanța și-a prezentat oficial identitatea și strategia pentru acest nou început al sportului constănțean.

CSM Constanța și-a lansat oficial identitatea și strategia pentru acest nou început al sportului constănțean


Într-un eveniment organizat astăzi, 23 august 2022, la Constanța, Clubul Sportiv Municipal Constanța și-a prezentat oficial identitatea și strategia pentru acest nou început al sportului constănțean.

Alături de sportivii legitimați ai CSM Constanța, personalități marcante ale sportului și reprezentanți ai autorităților au răspuns invitației de a lua parte la dezvăluirea identității și prezentarea strategiei. Din partea autorităților au fost prezenți Ministrul Sportului, Eduard Novak, Primarul Municipiului Constanța Vergil Chițac, Viceprimarul Municipiului Constanța Ionuț Rusu, Directorul CSM Constanța Andrei Talpeș dar și personalități marcante ale sportului din România precum Gheorghe Hagi, Ilie Floroiu sau Elena Frîncu.

Organizarea disciplinelor sportive sub umbrela unui singur Club Sportiv Municipal a fost salutată de către Ministrul Sportului, Eduard Novak, care a declarat: "Mă bucur foarte mult să mă aflu aici, la un moment atât de special pentru sportul românesc și pentru sportul constănțean! Lansarea Clubului Sportiv Municipal Constanța în competițiile oficiale este foarte importantă atât pentru comunitate cât și pentru sportivi. Constanța era unul dintre puținele orașe importante ale țării fără un astfel de obiectiv. Acest oraș însă a dat României mulți campioni și acum poate continua această tradiție. Sunt sigur că tot sportul românesc va avea numai de câștigat. Va fi un lucru extraordinar în primul rând pentru comunitatea locală. Sper și sunt sigur că veți atrage mulți oameni către sport, pentru că acesta trebuie să fie un obiectiv principal. Vă garantez că eu, personal, dar și Ministerul Sportului, pentru asta muncim. Vrem să aducem copiii cât mai aproape de sport, să iubească și să practice sportul de performanță. Să aducem oamenii din mediul de afaceri și administrativ, alături de sport și de sportivi. Acesta este motivul pentru care am creat proiectul Hercules și pentru care am dat ordinul de ministru prin care 40% din sportivii de pe teren să fie români. Acesta este motivul pentru care lansăm Strategia Naționala pentru Sport. Menirea unui ministru este să lupte pentru sport și pentru dezvoltarea sportivilor. Odată cu creșterea de buget de anul acesta cu aproape 40 de procente am reușit să dăm mai multă forță sportului și sportivilor noștri."
S-au abordat diferite subiecte, iar unul dintre acestea a fost și infrastructura de care Constanța are nevoie și pe care își dorește să o dezvolte.

“Orașul Constanța a dat sportului românesc olimpici și glorii în multiple ramuri sportive, de la fotbal la tenis, de la handbal la gimnastică. Numele marilor noștri sportivi care au făcut carieră uriașă în lume ne vin pe buze fără efort. Cu proiecte mari de infrastructură, precum CSM, Sala Polivalentă și noul stadion, Constanța revine acolo unde îi era dintotdeauna locul – în elita sportivă națională. Vă așteptăm cu drag să reveniți la Constanța pentru finale de mari competiții, pentru a însoți și veghea creșterea în performanță a sportivilor noștri, pentru a trăi împreună cu noi bucuria de neegalat și de nedescris a victoriilor favoriților noștri. Așadar mă bucur să fiu astăzi aici și să vă pot transmite gândurile mele de dezvoltare. Dar cel mai mult mă bucur pentru toți sportivii, antrenorii și toți oamenii implicați in activitățile sportive ale orașului Constanța.”

Viceprimarul Municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a declarat că proiectul CSM Constanța este unul dintre cele mai importante proiecte sociale din ultimii 30 de ani ale Constanței care are nevoie de sprijinul tuturor celor implicați în sport cât și suportul comunității locale.
Proiectul CSM  reprezintă cea mai importantă dezvoltare în plan social din ultimii 30 de ani ce va fi realizată cu ajutorul dumneavoastră, cu ajutorul marilor noștri campioni și cu suportul tuturor constănțenilor. SUNTEM O SINGURĂ ECHIPĂ, CONSTANȚA. Cu înțelepciune trebuie să admitem că premisa de la care plecăm este că sportul reprezintă o formă de educație de sine stătătoare și trebuie tratat ca atare. Fără educație nicio societate nu poate progresa”, a declarat Ionuț Rusu.
Vizibil emoționat, Directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș a declarat că orașul Constanța avea nevoie de un astfel de proiect solid, organizat și coerent, punctând faptul că obiectivele CSM-ului vor fi printre altele atragerea tinerilor către sport, crearea unui climat cât mai bun pentru sportivi și performanță dar și implicarea cu sprijinul autorităților în investițiile din infrastructură.

La eveniment au mai luat cuvântul Ilie Floroiu și Elena Frîncu, două nume emblematice și reprezentative ale sportului constănțean care au fost alături de sportul local și care au contribuit la dezvoltarea sa de zeci de ani. 

CSM Constanța a debutat oficial în noul sezon de handbal masculin, gimnastic sau tenis de masă, urmând ca și celelalte discipline sportive să-și facă debutul în noul sezon.
În cadrul evenimentului de lansare a identității clubului, au fost prezentate și o parte dintre echipamentele cu care sportivii vor reprezenta CSM Constanța cât și identitatea vizuală, din simbolistica identității făcând parte marea, Farul Genovez, sau soarele sub formă de minge. De altfel, culorile reprezentative ale CSM-ului vor fi alb, albastru și auriu.