Portugalia, victorioasă cu 3-2 în faţa Ghanei; Cristiano Ronaldo a scris istorie

Selecţionata Portugaliei a învins echipa Ghanei cu scorul de 3-2 (0-0), joi seara, pe Stadium 974 din Doha, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Portugalia, victorioasă cu 3-2 în faţa Ghanei; Cristiano Ronaldo a scris istorie


Selecţionata Portugaliei a învins echipa Ghanei cu scorul de 3-2 (0-0), joi seara, pe Stadium 974 din Doha, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Seleccao a debutat cu o victorie, iar Cristiano Ronaldo a scris istorie într-un meci în care impresia a fost salvată de ultima jumătate de de oră.

Cristiano Ronaldo (65 - penalty), Joao Felix (78) şi Rafael Leao (80) au înscris pentru portughezi, în timp ce golurile africanilor au fost reuşite de Andre Ayew (73) şi Osman Bukari (89).

Odată cu această reușită, Cristiano Ronaldo a intrat în istoria Cupei Mondiale. Portughezul a devenit primul jucător din istorie care a înscris la cinci Cupe Mondiale diferite (2006, 2010, 2014, 2018, 2022).
Selecţionata ''Black Stars'' s-a aruncat în atac, iar Kudus (72) a tras de la 24 de metri, dar Diogo Costa a prins balonul în doi timpi. Un minut mai târziu, acelaşi Kudus a centrat de pe stânga, iar Andre Ayew a profitat de erorile lui Dias şi Danilo (73), restabilind egalitatea.

Africanii încă să bucurau pentru golul egalării când Portugalia a marcat de două ori în decurs de trei minute: Joao Felix, lansat pe dreapta de Bruno Fernandes, l-a învins pe Ati Zigi (78), iar apoi Rafael Leao, bine găsit de Bruno Fernandes, a marcat la colţul lung (80). Leao a marcat la doar trei minute de la intrarea sa pe gazon.

Echipa antrenată de Otto Addo nu s-a resemnat şi a reuşit să reducă diferenţa în min. 89, când Abdul Rahman Baba a trecut uşor de Cancelo şi a centrat pentru Osman Bukari, care a înscris: 3-2.
Lusitanii au rezistat în cele zece minute adiţionale, însă la ultima fază portarul Diogo Costa a fost aproape să comită o gafă monumentală (90+10): după ce a reţinut o centrare înaltă, portarul lui FC Porto a pus minge pe gazon să o degajeze, fără a observa că în spatele său să afla un adversar; Inaki Williams a recuperat mingea, însă a alunecat şi a fost deposedat in extremis.
Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, la CM 2014, când Portugalia a învins cu 2-1 în grupă, prin autogolul lui John Boye şi reuşita lui Cristiano Ronaldo.
În celălalt meci al grupei, Uruguayul şi Coreea de Sud au terminat la egalitate, 0-0.
Următoarele partide din Grupa H vor avea loc luni 28 noiembrie, Coreea de Sud - Ghana (Education City Stadium - Doha, 15:00) şi Portugalia - Uruguay (Lusail Stadium- Al Daayen, 21:00).