România s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cristina Neagu s-a retras de la naţională

Naționala României s-a calificat, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care se va desfășura în Spania.

România s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cristina Neagu s-a retras de la naţională
Foto: Facebook / FRH


Naționala României s-a calificat, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care se va desfășura în Spania. România își menține astfel recordul de participări neîntrerupte la Campionatul Mondial, fiind prezentă la toate edițiile din ultimii 20 de ani. După meci, Cristina Neagu s-a retras temporar de la echipa naţională.

Naţionala de handbal feminin a României a învins reprezentativa Macedoniei de Nord, scor 35-20 (18-10), şi în manşa retur din faza playoff a competiţiei. România rămâne astfel singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile CM.
Principala marcatoare tricoloră a fost Moisă, cu 7 goluri. Cristina Neagu a jucat în primele 15 minute ale partidei retur. În tur, România s-a impus cu 33-22, iar cu 68-42 la general obţine calificarea la turneul final, care va avea în premieră 32 de echipe la start.
CM din Spania este programat între 1-19 decembrie. Din Europa s-au calificat automat la turneul final din acest an gazda Spania, campioana en-titre, Olanda, respectiv primele patru clasate la CE2020 - Norvegia, Franţa, Croaţia şi Danemarca. 
”E important să înțelegem cum e să jucăm fără Cristina. Am preferat să le dau minute celorlalte fete. Trebuie să fim mai exacți fără Cristina.
Cristina o să facă o pauză de la echipa națională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare (n.r. la Euro) vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial. Pentru moment, Cristina se va retrage. Toată lumea trebuie să joace și mai bine și vreau să găsesc o echipă și mai bună. Nu este ceva definitiv”, a declarat Adrian Vasile, la conferința de presă.
Astfel, România nu se va putea baza pe cea mai bună jucătoare în partidele pe care le are de disputat în toamnă, în preliminariile Campionatului European, unde va întâlni Austria și Danemarca, scrie digisport.ro.