Bărbat care s-a aruncat în mare, scos la ţărm de salvamari

Un bărbat care s-a aruncat în mare, vineri după-amiază, a fost scos din apă de salvamari, preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean Constanța, în stare de hipotermie.

Bărbat care s-a aruncat în mare, scos la ţărm de salvamari


Un bărbat care s-a aruncat în mare, vineri după-amiază, la Constanţa, a fost scos din apă de salvamari, preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean, în stare de hipotermie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", Ana Maria Stoica, a declarat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, la o persoană care s-a aruncat în mare în zona plajei Reyna din municipiul Constanţa.
"La faţa locului ne-am deplasat cu o ambarcaţiune, cu o autospecială de stingere şi un echipaj de terapie intensivă mobilă. Colegii ajunşi la faţa locului au găsit un bărbat, de 38 de ani, care fusese scos din apă de un salvamar aflat în trecere pe plajă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD C şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa, conştient, cooperant, uşor hipotermic", a spus Stoica.
Potrivit reprezentanţilor salvamarilor, bărbatul a fost salvat de la înec prin intervenirea "fără ezitare" a unui salvator.
"Echipa 'Ice Rescue' a intervenit cu profesionalismul care-i recomandă la salvarea unei persoane care s-a aruncat în apele reci ale mării, în zona plajei Reyna din Constanţa. Salvamarul Vlad Făluţă, aflat în tura operativă, a intervenit fără ezitare şi mult curaj, reuşind după un efort maxim să îl salveze pe cel aflat în pericol de înec", au transmis aceştia.