Blinken: Anunţarea de către Rusia că îşi suspendă participarea la New START este foarte dezamăgitoare şi iresponsabilă.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a apreciat drept foarte dezamăgitoare şi iresponsabilă decizia Rusiei de a-şi suspenda participarea la tratatul Noul START cu Statele Unite.

Blinken: Anunţarea de către Rusia că îşi suspendă participarea la New START este foarte dezamăgitoare şi iresponsabilă.


Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a apreciat marţi, la Atena, drept ''foarte dezamăgitoare şi iresponsabilă'' decizia Rusiei de a-şi suspenda participarea la tratatul Noul START (Tratatul privind reducerea armelor nucleare strategice) cu Statele Unite, care limitează arsenalele nucleare strategice ale celor două părţi, informează AFP.

"Anunţarea de către Rusia că îşi suspendă participarea la New START este foarte dezamăgitoare şi iresponsabilă. Însă, în mod evident, noi rămânem gata să discutăm în orice moment asupra limitării de arme strategice cu Rusia, indiferent de tot ce se întâmplă în lume sau în relaţiile noastre", a spus Blinken în faţa câtorva jurnalişti la ambasada SUA la Atena.
"Vom supraveghea atent ca să vedem ce face Rusia în mod real", a adăugat secretarul de stat american.
Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat mai devreme marţi că Rusia îşi suspendă participarea la tratatul ruso-american Noul START asupra dezarmării nucleare, agravând ruptura cu Occidentul, pe care îl acuză că a provocat o escaladare a conflictului în Ucraina.
Vladimir Putin le-a cerut de asemenea autorităţilor ruse să fie "gata pentru teste cu arme nucleare" dacă Washingtonul va efectua astfel de teste primul.