Netanyahu către Biden: Occidentul trebuie să ajute la înfrângerea Hamas, răul pur

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a cerut Occidentului să-şi unească forţele pentru a învinge Hamas, după ce masacrul comis de Hamas la 7 octombrie a arătat răul pur al grupării.

Netanyahu către Biden: Occidentul trebuie să ajute la înfrângerea Hamas, răul pur
Foto: Evan Vucci / AP


Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a cerut miercuri Occidentului să-şi unească forţele pentru a învinge Hamas, după ce masacrul comis de organizaţia extremistă palestiniană la 7 octombrie a arătat "răul pur" al grupării, relatează DPA.

Întâlnindu-se miercuri cu preşedintele american Joe Biden la Tel Aviv, Netanyahu a declarat că "lumea civilizată trebuie să se unească pentru a învinge Hamas", comparând organizaţia militantă care conduce Fâşia Gaza cu naziştii şi reţeaua teroristă Stat Islamic (SI).
Hamas a comis cele mai grave crime din Israel, a spus Netanyahu. Au fost violate femei, au fost decapitaţi soldaţi şi au fost ucişi copii, a adăugat el, potrivit Agerpres.
"Imaginaţi-vă, domnule preşedinte, frica şi panica acelor copilaşi în ultimele lor clipe, când monştrii le-au descoperit ascunzătorile secrete", i-a spus premierul israelian lui Biden.
"Vom învinge Hamas şi vom elimina această ameninţare teribilă din vieţile noastre", a spus Netanyahu.
Biden este primul preşedinte american din istorie care vine în Israel pe timp de război, a adăugat el, spunând că acest lucru este "profund, profund emoţionant."
"Vă mulţumesc că sunteţi alături de Israel astăzi, mâine şi întotdeauna", a mai afirmat Netanyahu.