Sfaturi pentru primul tău turneu de Poker

Ca să ajungi să fi finalist la o masă de poker atât de valoroasă ca premii înseamnă să fi un jucător cu experienţă.

Sfaturi pentru primul tău turneu de Poker


Nu poţi spune că joci poker fără să te gândeşti la jucători de succes precum Daniel Negreanu şi mulţi alţii angrenaţi în industrie. Ei au făcut din acest joc unul extrem de popular şi averile pe care le-au câştigat cu acest joc de noroc constituie un imbold suplimentar să joci cât de des poţi jocul de poker.

Şi este foarte adevărat că averile acestor jucători celebri s-au câştigat în cadrul unor turnee mondiale WSOP, care aveau ataşate premii de milioane de dolari. Dar ca să ajungi să fi finalist la o masă de poker atât de valoroasă ca premii înseamnă să fi un jucător cu experienţă.
Ori experienţa se câştigă prin practică, aşa că va trebui să participi la cât mai multe astfel de turnee pentru ca să o dobândeşti. Ceea ce contează este să pleci cu dreptul, aşa că vom dezbate mai jos ce trebuie să faci la primul tău turneu de poker astfel încât să pleci pregătit la drum cu cele mai mari şanse de câştig.

Cercetează
Să cunoşti remi reguli nu este atât de greu dacă faci o muncă de cercetare corectă şi onestă. În fond, jocul de remi este încă unul foarte popular şi astăzi, aşa că nu este prea greu să găseşti informaţii despre joc şi să ţi le însuşeşti aşa cum trebuie.
Şi exact în acelaşi mod va trebui să procedezi şi cu jocul de poker, mai ales că vrei să participi la primul tău turneu de acest gen. Pentru a ştii că ai ales corect, va trebui să studiezi câteva informaţii importante despre acest joc de noroc şi să le aplici ulterior.
În prima fază va trebui să te familiarizezi cu modul în care acest joc se desfăşoară şi cu regulile care îl guvernează. Pentru că jocul continuă să fie unul foarte popular regulile nu au suferit transformări majore, dar variantele de joc da.
Tocmai de aceea vei studia care sunt variantele cele mai folosite în turnee şi îţi vei dedica o parte din timpul tău preţios pentru a le studia pe fiecare în parte. Nici nu este greu să faci acest lucru astăzi, dat fiind multiplele canale de informare pe care le ai la dispoziţie.
Poţi începe cu cărţile de specialitate scrise de către maeştrii acestui joc şi să te familiarizezi cu terminologiile folosite în jocul de poker. Şi tot de acolo poţi lua şi sfaturi de strategie pe care să le aplici în primul tău turneu de poker.
Şi dacă eşti un  jucător modern, internetul îţi va oferi atât de multe informaţii despre jocul de poker încât este păcat să nu îl foloseşti. Şi dacă vrei chiar părerea unor jucători experimentaţi, atunci nu ezita să intri pe forumurile de specialitate, acolo unde jucătorii schimbă impresii despre joc dar dau şi sfaturi pertinente pentru câştigarea acestuia.

Cu cât mai puţini adversari, cu atât mai bine
După ce vei avea toate informaţiile care să te facă un jucător redutabil de poker, va trebui să alegi cu grijă primul tău turneu de poker la care vrei să participi. Vei ţine cont de mizele cerute, de varianta de poker practicată dar şi de numărul de jucători de la masă.
Deşi această ultimă informaţie nu pare atât de importantă, în realitate ea poate face diferenţa dintre câştig şi pierdere. În esenţa lui jocul de poker este un joc concurenţial, unde va trebui să te impui în faţa altor jucători.
În acest joc nu pariezi împotriva dealerului ci joci efectiv împotriva celorlalţi jucători prezenţi la masa de joc. Şi cu cât numărul acestora este mai mic cu atât şansele tale de câştig sporesc în egală măsură, aşa că va trebui să alegi o masă cu un număr cât mai mic de adversari.
Sigur, cu cât mai mulţi jucători participă la turneu cu atât premiile sunt mai mari, dar de ce să te lăcomeşti chiar din prima. Este primul tău turneu de poker, aşa că ai nevoie nu atât de bani cât de confirmarea că eşti un jucător de poker bun, aşa că alege-l pe cel care aduce la masa de joc cât mai puţini jucători.

Începe cu mize mici
Atunci când alegi un prim turneu de poker la care vrei să participi trebuie să ai în vedere şi mizele de joc. Pentru că este prima ta încercare de acest gen va trebui să te orientezi către acele turnee unde se practică mai ales mizele mici.
În fond ai nevoie de experienţă de joc aşa că de ce să rişti încă de la primul turneu la care participi? Tocmai de aceea vei alege un turneu cu mize mici şi la rândul tău nu te vei aventura să pariezi pe sume mari.
Şi pentru că joci pe o platformă online este modul cel mai indicat să te familiarizezi cu modul în care funcţionează aici un asemenea turneu de poker. Nu în ultimul rând nu uita că eşti începător, aşa că mizele mici îţi vor da şansa să participi la joc cu un buget mic şi în final să câştigi experienţa de care ai nevoie.

Nu juca agresiv
Pentru că participi la primul tău turneu de acest gen nu este nevoie să te impui prin agresivitatea jocului. Şi chiar dacă o faci, este posibil că încă de la prima ta încercare să înregistrezi o experienţă de joc negativă.
Jocul agresiv presupune risc mare, aşa că o să fi tentat să mizezi mai mult decât ţi-ai propus şi chiar să rişti totul la un moment dat. Nu este cazul să apelezi la un asemenea comportament încă de la primul turneu, pentru că poţi deveni extrem de rapid falimentar.
Să pariezi mult împotriva unor jucători pe care nu îi cunoşti se poate dovedi o reţetă dezastruoasă pentru tine. Nu ştii că ai în faţă începători sau jucători experimentaţi, aşa că o asemenea abordare este cea mai proastă decizie pe care o poţi lua.
Corectează-ţi deci abordarea şi încearcă să ai un joc calm, fără un dezechilibru evident. Chiar dacă nu vei avea parte de succesul dorit măcar vei lua parte mai mult timp la joc şi în final vei cumula o experienţă de joc care se va dovedi benefică în viitor.

Concluzie
Dacă vrei să ai o experienţă plăcută la prima ta participare la un turneu de poker, ţine cont de sfaturile prezentate în acest articol. Dacă le vei aplica aşa cum se cuvine ai cele mai mari şanse să ieşi învingător, aşa că rămâi calm, alege turneele cele mai ofertante şi cu siguranţă că jocul de poker nu te va dezamăgi.