Putin și Lukașenko, glume pe seama haosului economic provocat de război: Mulţumim Occidentului!

Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, la reşedinţa sa din Soci, staţiune balneară de la Marea Neagră.

Putin și Lukașenko, glume pe seama haosului economic provocat de război: Mulţumim Occidentului!


Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, la reşedinţa sa din Soci, staţiune balneară de la Marea Neagră. Acesta ar fi glumit pe seama faptului că este învinuit pentru haosul economic provocat de războiul din Ucraina.

Totodată, liderul de la Moscova a spus că va trebui să aibă „o discuție serioasă” cu Occidentul pentru a discuta despre afirmațiile conform cărora este „vinovat pentru toate”.
Lukaşenko ar fi mulțumit Occidentului pentru că sancțiunile ar fi impulsionat cele două țări să se concentreze pe propria dezvoltare.
„Cât priveşte economia, mulţumim Occidentului pentru că ne-au dat un astfel de impuls spre propria noastră dezvoltare”, i-a mărturisit Lukaşenko lui Putin, care a zâmbit şi a dat aprobator din cap.
„Ceea ce se întâmplă acolo (în Occident) este că ei au subestimat într-adevăr lucrurile citind propriile media. S-au ales cu inflaţie şi spun – e adevărat – că ‘Putin este vinovat’. ‘Putin este vinovat pentru toate’”, a afirmat Lukaşenko.
Pe de altă parte, Putin a spus: „Vom avea o discuție serioasă cu ei”, a spus Putin cu un zâmbet forțat. Lukașenko a început să râdă și i-a răspuns: „Da”.
La o întâlnire televizată în stațiunea Soci, de la Marea Neagră, Putin i-a spus președintelui din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, că economia Rusiei merge bine, în ciuda sancțiunilor occidentale, potrivit Reuters.
Vladimir Putin susține că economia Rusiei rezistă cu „demnitate”
Președintele rus Vladimir Putin a susținut, într-un alt discurs public, că, în ciuda tuturor sancțiunilor occidentale, economia Rusiei rezistă cu „demnitate”, după cum demonstrează „principalii indicatori macroeconomici”.
Totodată, Moscova a acuzat Occidentul că a declanșat o criză globală atunci când a introdus împotriva Rusiei cele mai dure sancțiuni din istoria modernă din cauza războiului din Ucraina.
„În ciuda tuturor dificultăților, aș dori să observ că economia rusă rezistă impactului sancțiunilor, rezistă destul de demn. Toți principalii indicatori macroeconomici vorbesc despre asta”, a spus Putin, citat de Tass.ru.