Zelenski, mesaj pentru parlamentul Canadei: Sporitți sancțiunile! E un război cu scopul de a anihila țara!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit canadienilor pentru sprijinul acordat, dar a cerut din nou o zonă de excludere aeriană.

Zelenski, mesaj pentru parlamentul Canadei: Sporitți sancțiunile! E un război cu scopul de a anihila țara!


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit canadienilor pentru sprijinul acordat, dar a cerut din nou o zonă de excludere aeriană. Apelul a fost făcut într-un discurs înregistrat, adresat Parlamentului Canadei, potrivit CNN.

„Înainte să încep, aş dori să înţelegeţi sentimentele mele şi pe cele ale ucrainenilor, atât cât este posibil. Sentimentele noastre din ultimele 20 de zile, 20 de zile de agresiune pe scară largă ale Federaţiei Ruse după 8 ani de lupte în Donbass. Vă imaginaţi ca voi, copiii voştri, să auziţi exploziile puternice, bombardamente asupra caselor voastre, asupra oraşelor. Vă imaginaţi pe dvs, pe copiii dvs trăind asta? (...) Ştiţi că e un război al cărui scop este să-ţi anihileze ţara, să-ţi subjuge poporul. (...) Ştiţi câţi oameni au murit deja. Cu ce cuvinte le-aţi putea explica copiilor agresiunea pe scară largă care se întâmplă în ţara voastră? Au bombardat şcoli, au distrus grădiniţe, cum s-a întâmplat în oraşele noastre”, şi-a început Volodimir Zelenzki discursul transmis oficialilor canadieni.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit canadienilor pentru sprijinul acordat, dar a făcut din nou apel la închiderea cerului de deasupra Ucrainei.
„Fiecare noapte este oribilă, ruşii bombardează cu toate tipurile de artilerie. Ţintesc infrastructură civilă, ţintesc clădiri. Vă imaginaţi un incendiu la o centrală nucleară? Pentru că asta este ceea ce s-a întâmplat în ţara noastră. În fiecare oraş în care (ruşii – n.r.) intră dau jos steagul ucrainean. Vă imaginaţi ca cineva să dea jos steagurile canadiene în Montreal sau în alte oraşe ale Canadei? Ştiu că cu toţii sprijiniţi Ucraina. Suntem prieteni, dar aş vrea să înţelegeţi ce simţim noi în fiecare zi. Vrem să trăim şi să fim victorioşi. Vrem să învingem, de dragul vieţii. Vă imaginaţi să vă sunaţi prietenii, naţiunile prietene şi să îi rugaţi: "Închideţi cerul, închideţi spaţiul aerian, vă rugăm opriţi bombele!". Câte rachete de croazieră trebuie să mai cadă peste oraşele noastre înainte ca acest lucru să se întâmple? (...) Când vorbim cu partenerii noştri, ne spun: mai rezistaţi un pic”, a afirmat preşedintele ucrainean.