Cadavrul liderului Wagner a fost identificat de unul dintre comandanții grupării de mercenari

Investigatorii ruși au identificat, joi, cadavrul lui Evgheni Prigojin după un deget lipsă la o mână, semn particular cunoscut al lui Prigojin, potrivit canalului Telegram VchK-OGPU.

Cadavrul liderului Wagner a fost identificat de unul dintre comandanții grupării de mercenari


Investigatorii ruși au identificat, joi, cadavrul lui Evgheni Prigojin după un deget lipsă la o mână, semn particular cunoscut al lui Prigojin, potrivit canalului Telegram VchK-OGPU, citat de Digi24.ro. De asemenea, la locul prăbușirii avionului ar fi fost găsit telefonul său.

„O sursă din cadrul Vchk-OGPU a declarat că trupul lui Evgheni Prigojin a fost identificat oficial la morgă, el a fost recunoscut de unul dintre comandanții Wagner. Principalul indiciu a fost absența unui deget. De asemenea, cel de-al doilea lider Wagner, Dmitri Utkin, a fost identificat după înălțime și tatuaje la morgă”, se precizează pe pagina Telegram Vchk-OGPU.
În numeroasele înregistrări video cu Evgheni Prigojin se poate vedea că șefului Wagner îi lipsea o falangă de la degetul inelar al mâinii stângi.
Un alt canal media rusesc menționase mai devreme că la locul prăbușirii avionului ar fi fost găsit telefonul lui Prigojin.
Prigojin a fost declarat mort încă de miercuri seară, după ce avionul Embraer la bordul căruia se afla s-a prăbușit în regiunea rusă Țver, în timpul unui zbor între Moscova și Sankt Petersburg.
Relatările martorilor susțin ipoteza unei explozii care a distrus aeronava în aer iar presa din Occident evocă varianta unui asasinat executat la ordinul președintelui rus, Vladimir Putin.
În avion se aflau șapte pasageri și trei membri ai echipajului, toți fiind declarați morți de autoritățile ruse, înainte de identificarea oficială.