Campioana mondială Franţa, se califică în semifinale. Anglia merge acasă.

Franța a obținut calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, după ce a eliminat-o pe Anglia, impunându-se cu scorul de 1-2.

Campioana mondială Franţa, se califică în semifinale. Anglia merge acasă.


Franța a obținut calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, după ce a eliminat-o pe Anglia, impunându-se cu scorul de 1-2 în ultimul meci din faza sferturilor de finală.

Franţa şi-a confirmat statutul şi a câştigat, după un joc mai pragmatic în faţa unei formaţii care a jucat bine, dar nu a reuşit să confirme speranţele puse în această generaţie.
Aurelien Tchouameni (17) şi Olivier Giroud (78) au marcat pentru ''Les Bleus'', ambii din pasele lui Griezmann, în timp ce golul englezilor a fost înscris de Harry Kane (54 - penalty), care a ratat în final un penalty ce putea duce meciul în prelungiri.
Tchouameni a deschis scorul, după doar 6 minute, după ce Griezmann i-a dat o pasă perfectă, iar jucătorul lui Real Madrid a trimit un șut pe jos, din afara careului.

Anglia a restabilit egalitatea, în min. 54, când Kane a marcat în poarta colegului său de club din penalty, după ce Saka a fost faultat în careu de Tchouameni.

După ce Rabiot l-a testat pe Pickford de la distanţă (55), Giroud a ratat o mare ocazie de gol, din 7 metri, Pickford opunându-se salvator (77). Un minut mai târziu, atacantul lui AC Milan nu a mai ratat din 6 metri la centrarea lui Griezmann (78), înscriind ceea ce avea să fie golul victoriei.

Anglia, vicecampioana europeană, s-a aruncat din nou în atac şi a obţinut o şansă de egalare, un penalty la un fault comis de Theo Hernandez la Mount, însă Harry Kane a irosit-o, şutând mult peste poarta colegului său de la Tottenham (84).

Aceasta a fost a treia întâlnire dintre cele două echipe la Cupa Mondială, englezii câştigându-le pe primele două, cu 2-0 în 1966, când au obţinut singurul lor titlu mondial, şi cu 3-1 în 1982.
Franţa este prima campioană mondială en titre care ajunge în sferturile ediţiei următoare de la Brazilia în 2006. Săania şi Germania au ieşit din faza grupelor după ce au cucerit titlurile mondiale în 2014, respectiv 2018.

Portarul Lloris deţine acum recordul de selecţii la naţionala Franţei, 143, cu una mai mult decât Lilian Thuram. Lloris are şi cele mai multe meciuri ale unui francez la Cupa Mondială, 18, devansându-i pe Thierry Henry şi Fabien Barthez (câte 17).
Harry Kane l-a egalat pe Wayne Rooney, cei doi fiind acum golgheterii all-time ai naţionalei Angliei, cu 53 de goluri.
Finalistele ediţiei trecute, din Rusia, s-au calificat în semifinalele Cupei Mondiale 2022. Croaţia va întâlni Argentina pe 13 decembrie, în prima semifinală, iar Franţa va juca împotriva revelaţiei Maroc, pe 14 decembrie, în a doua semifinală.