România, medaliată cu aur și argint, la Europenele de Gimnastică de la Mersin

Echipa de gimnastică junioare a României a obţinut, vineri, medalia de aur, iar două sportive tricolore au câştigat aurul şi argintul continental la individual-compus.

România, medaliată cu aur și argint, la Europenele de Gimnastică de la Mersin


Echipa de gimnastică junioare a României a obţinut, vineri, medalia de aur, iar două sportive tricolore au câştigat aurul şi argintul continental la individual-compus. Senioarele, cu Larisa Iordache în prim-plan, evoluează, sâmbătă, în concursul pe echipe şi duminică, în finalele pe aparate.

România, cu 156.463 puncte, a surclasat Ucraina, peste 10 puncte diferență, și Ungaria.
Junioarele au alte 8 șanse de a urca pe podium în finalele pe aparate de duminică unde s-au calificat câte duă la fiecare aparat.
La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, şi la care au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, echipa de senioare a României este formată din gimnastele Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duţă, toate de la Dinamo Bucureşti, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu (Farul Constanţa). Colectivul tehnic este format din Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotuţiu.
Revenirea Larisei Iordache într-o competiţie continentală după o pauză de trei ani a fost salutată şi de forurile internaţionale de profil. Între marile absente ale CE din Turcia se numără medaliate din Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice.