Argentina învinge Mexicul cu 2-0 şi rămâne în cursă pentru optimi

Selecţionata Argentinei rămâne în cursă pentru optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Mexicului cu scorul de 2-0, în Grupa C.

Argentina învinge Mexicul cu 2-0 şi rămâne în cursă pentru optimi


Selecţionata Argentinei rămâne în cursă pentru optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Mexicului cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa C.

Argentina, temătoare după catastrofa din meciul cu Arabia Saudită (1-2), a reuşit, graţie geniului lui Lionel Messi, să câştige acest meci vital, prin golurile înscrise de căpitanul său (64) şi de Enzo Fernandez (87).
Campioana Americii de Sud păstrează şanse de a trece de grupă, însă situaţia în grupă este una complicată, toate cele patru echipe având şanse de a merge mai departe.

A fost nevoie de o pasă inspirată a lui Angel Di Maria, care l-a găsit, cumva, liber pe Messi în centru, la 20 de metri, iar decarul lui PSG a avut timp să penduleze şi să trimită cu stângul la colţ, fără speranţe pentru Ochoa (64).

În min. 87, după un corner, Messi l-a găsit pe Enzo Fernandez în careu, acesta a trecut de Gutierrez şi a şutat la păianjen, fără şanse pentru Ochoa.

Argentina s-ar putea califica și cu un egal în fața Poloniei, dar numai dacă Mexic și Arabia Saudită ar termina și ele la egalitate. În acest scenariu, Polonia ar termina pe primul loc și Argentina pe locul doi.

Pentru Mexic, singura șansă de a mai ajunge în optimi este să bată Arabia Saudită, dar trebuie să o facă la o diferență cât mai mare de goluri pentru a avea o șansă reală. În schimb, saudiții sunt și ei la mâna lor, un succes contra Mexicului ducându-i în optimi. Chiar și un egal ar fi suficient, dar numai dacă Argentina pierde contra Poloniei sau câștigă la o diferență foarte mare (Arabia Saudită ar devansa Polonia în acest caz).

Mexicanii sunt pe ultimul loc în grupă, dar se pot califica indiferent de rezultatul din Argentina - Polonia, dacă bat Arabia Saudită la o diferență mare: dacă sud-americanii ar câștiga, Mexic ar putea devansa Polonia la golaveraj; dacă Polonia - Argentina va fi egal, Mexic ar putea devansa Argentina la golaveraj sau dacă Polonia va învinge Argentina, atunci Mexic ar termina pe locul doi, cu un punct peste Argentina și Arabia Saudită.
Clasamentul grupei
1.Polonia - 4 puncte (2-0)
2.Argentina - 3 puncte (3-2)
3.Arabia Saudită - 3 puncte (2-3)
4.Mexic - 1 punct (0-2).