România U21 - Danemarca U21 1-1. Naționala de tineret calificată la EURO pentru a doua oară consecutiv

Echipa națională de tineret a României a remizat pe teren propriu cu Danemarca U21, scor 1-1, și și-a asigurat calificarea la Campionatul European din 2021.

România U21 - Danemarca U21 1-1. Naționala de tineret calificată la EURO pentru a doua oară consecutiv
Foto: Digi Sport


Echipa națională de tineret a României a remizat pe teren propriu cu Danemarca U21, scor 1-1, și și-a asigurat calificarea la Campionatul European din 2021.

Selecţionata Under-21 a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru tineret din 2021, după ce a terminat la egalitate cu Danemarca, 1-1 (0-0), marţi seara, pe Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor.
Ambele goluri au venit în a doua parte. Danezii au deschis scorul după un penalty acordat eronat de „centralul” georgian, însă România a reușit golul izbăvitor prin Valentin Costache, în minutul 72!
Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul al doilea se alătură gazdelor Ungaria şi Slovenia la EURO 2021 de tineret. Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.
Emoții au fost și de partea noastră, contează cum le gestionezi. Am făcut-o bine, chiar dacă ne-au condus cred că noi am dominat meciul. Am avut ocazii, știam că până la sfârșit vom marca și apoi am știut că egalul este bun și am ținut mingea. Suntem fericiți, am scris istorie, nu s-a mai întâmplat ca echipa națională să se califice la două Campionate Europene la rând. Am făcut țara mândră. Sunt fericit, e un moment frumos în cariera mea, sunt mândru să port banderola și tricoul cu #10, asta mă face un fotbalist mai bun. Ambiția este de două ori mai mare, sper ca în viitor să continui să port banderola de căpitan și numărul 10. Le promit fanilor că vom da totul, 100%, pentru tricou, pentru ei și familiile noastre. Dacă vor fi alături de noi, cu siguranță vor fi fericiți. Am arătat-o campania asta și campania trecută, avem o generație bună care vine din spate. Cu siguranță nu vom dezamăgi”, a declarat Ianis Hagi la PRO X după meci.

Au evoluat echipele:
România U21: Vlad - Boboc, Paşcanu, Ciobotariu - Haruţ, Moruţan, Marin, Olaru, Măţan - Costache, Hagi
Rezerve: Aioani - Opruţ, Itu, Simion, Carnat, Casap, Cîmpanu, Petrila, Vlădoiu
Danemarca U21: Christensen - Sery, Nelsson, Bech, Klitten - Larsen, Andersen, Nartey - Isaksen, Jensen, Lindstrom
Rezerve: Hormansen - Daramy, Holse, Madson, Dyhr, Frederiksen, Nielsen, Torp, Hausner
În clasamentul final al grupei, pe primul loc s-a clasat Danemarca, 26 puncte, urmată de România, 20 puncte, Ucraina, 16 puncte, Finlanda, 13 puncte, Irlanda de Nord, 9 puncte, Malta, 1 punct.