Neurologii avertizează: "Schumacher va ramâne invalid pe viață!"

Michael Schumacher a ieşit din comă la începutului săptămânii, după o perioadă de şase luni în care mulţi au crezut că fostul pilot va muri

Neurologii avertizează: "Schumacher va ramâne invalid pe viață!"


Michael Schumacher a ieşit din comă la începutului săptămânii, după o perioadă de şase luni în care mulţi au crezut că fostul pilot va muri. Însă, conform experţilor, de abia acum începe greul. "Va rămâne invalid pe viaţă şi va fi mereu dependent de ceilalţi", cred neurologii.

Neurologul Erich Riederer a declarat, potrivit Click.ro, că ar trebui considerat un succes faptul că Michael Schumacher va reuşi să se ridice din pat după trei luni fără ajutorul cuiva sau chiar să meargă singur într-un scaun cu rotile.
Doctorul din Zurich a subliniat că e foarte puţin probabil ca Michael Schumacher să îşi revină complet.
"Va rămâne invalid pe viaţă şi va fi mereu dependent de ceilalţi", a spus Riederer, care e de părere că perioada de reabilitate va fi foarte lungă, pentru că Schumi are leziuni cerebrale permanente. Totuşi, specialistul a recunoscut că ieşirea din comă e un semn bun.
"E ceva pozitiv că o persoană s-a trezit din comă după un an jumătate. E un lucru pozitiv şi pentru el şi pentru familia lui", a adăugat medicul.
El este de părere că germanul de 45 de ani a pierdut multă masă musculară după perioada de comă.
Michael Schumacher, care se află acum în Lausanne, la o clinică din apropierea casei pe care o împarte cu familia sa, a reuşit să comunice cu familia. Campionul dă din cap şi clipeşte pentru a interacţiona cu medicii şi membrii familiei.