David Popovici: Sportul trebuie să fie o prioritate națională, să facem sportul un ambasador al ţării

Înotătorul David Popovici s-a declarat onorat să primească înalta distincţie. Sportivul a declarat, la decorarea primită de la preşedintele Klaus Iohannis, că trebuie făcut din sport o prioritate naţională.

David Popovici: Sportul trebuie să fie o prioritate națională, să facem sportul un ambasador al ţării
Foto: presidency.ro


Înotătorul David Popovici s-a declarat onorat să primească înalta distincţie. Sportivul a declarat, miercuri seară, la decorarea primită de la preşedintele Klaus Iohannis, că trebuie făcut din sport o prioritate naţională.

"Mă simt onorat, mă simt recunoscător şi aş vrea să mulţumim, eu împreună cu domnul Adi, cum îi spunem noi, tuturor românilor şi tuturor oamenilor care ne-au fost aproape, care ne-au transmis energie pozitivă, aprecieri de-a lungul timpului. Aş vrea să mulţumesc tuturor care ne-au fost vreodată alături pentru că nu aş fi putut să fac asta fără voi. Sunt convins că suntem doar la început şi avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt, şi anume: să facem sportul o prioritate naţională, să facem sportul un ambasador al ţării, fiindcă merită şi poate face lucruri foarte frumoase, şi prin această misiune a noastră să îndemnăm cât mai mulţi copii să aibă o viaţă activă, să avem o societate cât mai sănătoasă, să avem o societate educată din punct de vedere sportiv şi care să poată să facă mişcare în condiţii foarte bune, pentru că noi credem că asta va face o lume mult mai bună", a spus Popovici.

Înotătorul David Popovici şi antrenorul Adrian Rădulescu au fost decoraţi, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit înotătorului David Popovici Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, iar antrenorului Adrian Rădulescu - Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, în urma rezultatelor obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie - 3 iulie)