Cătălin Drulă către Bode: Sunteţi o vulnerabilitate de securitate pentru România

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reprezintă o vulnerabilitate de securitate pentru România, a afirmat, luni, preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă către Bode: Sunteţi o vulnerabilitate de securitate pentru România


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reprezintă "o vulnerabilitate de securitate pentru România", a afirmat, luni, preşedintele USR, Cătălin Drulă, la Palatul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii simple intitulată "Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat".

Cătălin Drulă, care a susţinut că citează un poliţist, a afirmat că în MAI "s-a instalat un cancer de sus până jos, totul e pe pile, influenţe, şpăgi, cultul personalităţii la directori şi comandanţi în stil comunist, pile politice".
"Asta aţi reuşit ca ministru, zero reforme, zero respect. Dacă nu vă respectă angajaţii, cum o să vă respecte poporul? Aţi distrus încrederea în capacitatea statului statului de a proteja cetăţenii cinstiţi ai acestei ţări, patronaţi un sistem care intimidează jurnaliştii. (...) Aţi încuscrit, domnule Bode, Poliţia cu mafia sau cum explicaţi că aţi adus pe unul condamnat pentru favorizarea unui clan mafiot să vă apere afacerea BMW-urilor?", a susţinut liderul USR, în plenul Parlamentului.
Potrivit acestuia Lucian Bode are "o istorie" în organizarea de licitaţii, pentru că, în calitate de ministru al Transporturilor, în 2020, a cumpărat patru şalupe de salvare "la preţ dublu".
"N-am văzut în viaţa mea o licitaţie organizată mai rapid, licitaţie cu ofertant unic. (...) Important este răul pe care îl faceţi României şi pe care îl face României menţinerea dumneavoastră în funcţia de ministru al Internelor. În limbajul care vă este atât de drag, domnule Bode, sunteţi o vulnerabilitate de securitate pentru România. De ce nu plecaţi? Pentru că menţinerea dumneavoastră în funcţie pune în pericol aderarea la Schengen. România merită să fie în Schengen, am luptat cu toţii, aşteptăm de 15 ani şi nu putem să ratăm acest obiectiv din cauza unui ministru aranjor, patron de licitaţii cu dedicaţie. A vota demiterea lui Lucian Bode este un act de patriotism pe care noi, USR, îl facem. (...) Votul vostru la moţiune va spune dacă apăraţi un astfel de furt cu dedicaţie", a transmis Cătălin Drulă. (agerpres.ro)