Cinci patronate HORECA din zona litoralului şi Delta Dunării au înfiinţat prima filială teritorială din turismul românesc

Cinci patronate HORECA din zona litoralului Marii Negre şi Delta Dunării au înfiinţat joi prima filială a Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FPIOR), filiala Litoral Delta Dunării.

Cinci patronate HORECA din zona litoralului şi Delta Dunării au înfiinţat prima filială teritorială din turismul românesc


Cinci patronate HORECA din zona litoralului Marii Negre şi Delta Dunării au înfiinţat joi prima filială a Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FPIOR) - filiala Litoral Delta Dunării, pentru promovarea unei strategii de dezvoltare a turismului costier la Marea Neagră.

"Am lucrat, în ultimele luni, la un obiectiv esenţial pe care mi l-am propus, de mulţi ani - unirea Patronatelor de pe Litoral şi din Deltă, într-o voce comună şi coerentă, care să lupte împotriva indiferenţei administraţiilor centrale şi locale faţă de nevoile şi problemele Industriei Ospitalităţii pe Litoral şi, în general din România. Nu este o întâmplare faptul că am reuşit să ajungem, astăzi aici - după o vară extrem de grea, în care litoralul românesc a avut mult de pierdut, pe fondul lipsei totale de promovare şi al absenţei oricărei strategii. Unitatea operatorilor din această industrie în faţa problemelor comune pe care le avem, munca într-o singură echipă, pentru o strategie de dezvoltare şi promovare care ne lipseşte, de foarte mulţi ani - sunt obiective esenţiale, acum, când facem împreună un bilanţ negativ al unui sezon extrem de dificil în acest an, pe Litoral. Autorităţile vor avea de astăzi un partener mult mai puternic de dialog, pentru că ne-am unit forţele", a declarat joi Corina Martin, preşedinte de onoare RESTO Constanţa şi Secretar General al FPIOR, într-o conferinţă de presă.

FPIOR devine, astfel, prima Federaţie din turismul românesc care îşi constituie o Filială teritorială, prin care se unesc, într-o voce comună, patronatele dintr-o destinaţie turistică regională.
La rândul său, Valentin Şoneriu, preşedintele FPIOR, a transmis că la Constanţa s-a creat o voce patronală puternică, organizată în jurul unei destinaţii regionale cu mult potenţial, zona Litoral-Delta Dunării.
"Dovedim încă o dată că suntem o structura federativă cu viziune, care nu doar apără interesele industriei turismului şi ospitalităţii la nivel central, dar se asigură că la nivel local, patronatele membre sunt sau devin cele mai puternice versiuni ale lor", a subliniat Şoneriu.
El a menţionat că vor fi înfiinţate şi alte filiale teritoriale în federaţie, în regiunile istorice mari.
"Planificăm să înfiinţăm şi alte filiale teritoriale în federaţie, în regiunile istorice mari, unde interesele operatorilor economici sunt comune, în jurul unor destinaţii regionale, pentru că unitatea ne va ajuta să ne consolidăm şi să ne apărăm mult mai bine interesele şi să oferim servicii cât mai bune în ospitalitatea din România", a adăugat preşedintele FPIOR.
Prezenţi la conferinţa susţinută la Mamaia, reprezentanţii Patronatelor RESTO Constanţa (iniţiatori), Eforia Turistică, Costineşti, Mamaia Nord-Năvodari şi Patronatul Tulcea-Delta Dunării au făcut bilanţul Sezonului Litoral 2022, au transmis localizate din fiecare staţiune şi au anunţat şi faptul că şi-au unit forţele în FPIOR, la nivel naţional, pentru ca, împreună, să pună pe masa Guvernului o Strategie de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Costier la Marea Neagră, cu susţinerea întregii Federaţii.
Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii reprezintă interesele câtorva mii de operatori din industria ospitalităţii din toată ţara. Membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii sunt patronatele locale HORETIM Timişoara, Horeca Transilvania (Cluj), Resto Constanţa, Asociaţia Horeca Oltenia, Asociaţia HoReCa Bacău, Asociaţia Patronală Horeca Argeş, Asociaţia Ospitalităţii Bihor, HoreCa'N Maramu (Maramureş), Asociaţia HORECA Sibiu şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni.