Ciolacu: Ministrul de Interne are mână liberă să facă curăţenie pornind de la cazul 2 Mai

Prim-ministrul Marcel Ciolacu i-a transmis, joi, ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, că are mână liberă pentru a face curăţenie de sus până jos în structurile din subordine.

Ciolacu: Ministrul de Interne are mână liberă să facă curăţenie pornind de la cazul 2 Mai


Prim-ministrul Marcel Ciolacu i-a transmis, joi, ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, că are "mână liberă" pentru a face "curăţenie" de "sus până jos" în structurile din subordine, pornind de la cazul tânărului drogat care a omorât într-un accident de maşină doi studenţi în localitatea 2 Mai.

"Am văzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenţi în staţiunea 2 Mai. Asta a fost, înţeleg, parte din rezultatul anchetei Corpului de control al ministrului Afacerilor Interne, care a stabilit anumiţi responsabili direcţi în această tragedie. Aici nu vorbim doar de simple greşeli personale, ci despre lucruri grave, care arată că sistemul nu a funcţionat într-o situaţie banală a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior, anumiţi poliţişti au devenit complici morali la crimă. Vreau să-i transmit domnului ministru Cătălin Predoiu, care în acest moment este în drum spre ţară de la Viena, că are mână liberă să facă curăţenie de sus până jos. Este responsabilitatea domnului ministru şi a colegilor să ia toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere că în România legea este, într-adevăr, egală pentru toţi", a declarat Ciolacu, la Palatul Victoria, la începutul şedinţei de Guvern.
El a subliniat importanţa intensificării luptei împotriva drogurilor, arătând că trebuie acţionat împotriva dealerilor, care reprezintă "sursa răului".
"Nu pot să accept scuze că nu avem suficiente aparate drugtest. Dacă nu sunt destule, vă rog să daţi drumul de urgenţă la licitaţie, dacă nu aveţi bani vă dăm de la Guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puţin onoarea, demnitatea şi respectul pentru haina de poliţist. În plus, aş dori să luaţi măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici, de fapt, trebuie acţionat, aceasta este sursa răului şi aici trebuie să-şi concentreze Poliţia eforturile în perioada următoare, mai ales că în câteva săptămâni vor începe şi şcolile. Poliţia trebuie să stea mai puţin în birouri şi mai mult acolo unde este nevoie de acţiune. Vă asigur că aveţi marea majoritate din oamenii din interiorul Poliţiei oameni corecţi, care îşi fac datoria şi îşi respectă uniforma. Trebuie doar să-i lăsăm să-şi facă meseria", a afirmat premierul.