Orban: Iohannis l-a propus pe Cîțu. Vrem Guvern cu USR-PLUS, UDMR și minorități. Cîţu: Este o onoare această nominalizare

Ludovic Orban a explicat cum a ajuns Florin Cîțu să fie propus premier din partea PNL pentru următorul guvern care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.

Orban: Iohannis l-a propus pe Cîțu. Vrem Guvern cu USR-PLUS, UDMR și minorități. Cîţu: Este o onoare această nominalizare


Ludovic Orban a explicat, miercuri seară cum a ajuns Florin Cîțu să fie propus premier din partea PNL pentru următorul guvern care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.

Ludovic Orban a convenit asupra numelului în discuțiile de azi de la Cotroceni cu președintele Iohannis. Propunerea a fost votată în conducerea PNL cu o singură abținere. 
"Vreau să le mulţumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este o onoare această nominalizare şi, bineînţeles, în perioada următoare, obiectivul este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat. Este nevoie de un guvern cât mai repede", a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL. 
"Am convocat reuniunea BPN al PNL pentru a decide propunerea PNL pentru funcţia de premier. Cu o singură abţinere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu. În cadrul reuniunii BPN aM stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. E vorba de USR-PLUS şi UDMR. Vom purta discuţii şi cu minorităţile din Camera Deputaţilor. E indicată clar posibilitatea formării unei majorităţi", a anunţat Orban.
El a fost întrebat în legătură cu vehicularea numelui premierului interimar Nicolae Ciucă pentru postul de premier.
”Vehicularea de nume de candidaţi nu îmi stă în fire. E o formă de respect faţă de colegii mei. Niciodată nu am prezentat mai multe nume de candidaţi pentru funcţii de miniştri, de premieri şi am preferat să fie decişi în forurile statutare, pentru că dacă vehiculezi nişte nume poate să nu le facă bine. S-au vehiculat nume care niciunul nu a plecat de la mine. În analiza făcută ne-am gândit la multe aspecte. A fost propunerea preşedintelui ca fiecare să scriem separat, fără să vedem, propunerea de premier şi am scris acelaşi nume. Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care e nevoie de o bună administraţie, e nevoie de credibilitate în faţa mediului de afaceri, partenerilor externi. Dl Cîţu a purtat negocieri cu parteneri internaţionali şi a reuşit să menţină ratingul de ţară într-o perioadă foarte dificilă pentru România. Dl Cîţu are în continuare multe soluţii”, a precizat Orban.