Ciolacu: Nu cred că reducerea CAS este sustenabilă pentru bugetul de stat

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că, din punctul său de vedere, propunerea unor liberali de reducere a CAS-ului nu este sustenabilă pentru bugetul de stat.

Ciolacu: Nu cred că reducerea CAS este sustenabilă pentru bugetul de stat


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că, din punctul său de vedere, propunerea unor liberali de reducere a CAS-ului nu este sustenabilă pentru bugetul de stat, adăugând că liderul PNL, Florin Cîţu, este aşteptat să precizeze în coaliţia de guvernare care ar fi sursa de finanţare în acest sens.

"Am văzut şi eu punctul de vedere şi al partenerilor sociali că nu este oportună o reducere a CAS-ului, dar am cerut ministrului de Finanţe să ne dea impactul bugetar. Este în jur de 20 de miliarde. Vom vedea care variantă este cea mai eficientă", a afirmat Ciolacu, la Parlament.
"Din punctul meu de vedere, ţinând cont de intervenţia pe energie, nu cred că (proiectul) este sustenabil, dar poate au cei care l-au propus o formulă miraculoasă. Îl aşteptăm pe domnul Cîţu la coaliţie să spună care este sursa de finanţare", a explicat liderul PSD.
Reprezentanţi ai PNL au depus amendamente la un proiect de lege care se află în dezbatere în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor privind reducea CAS. "Înseamnă că au vreo formulă miraculoasă, o lampă a lui Aladin", a susţinut Marcel Ciolacu.