Ciolacu: România a intrat în linie dreaptă pentru independență energetică

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, după adoptarea proiectului legii offshore, că, din acest moment, România a intrat în linie dreaptă pentru independenţă energetică.

Ciolacu: România a intrat în linie dreaptă pentru independență energetică


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, după adoptarea proiectului legii offshore, că, din acest moment, România a intrat în linie dreaptă pentru independenţă energetică.

"Astăzi s-a votat Legea offshore. Nu aş vrea să mă refer foarte mult nici la trecutul îndepărtat, nici la trecutul mai apropiat, când a existat o majoritate parlamentară ca să treceţi această lege. Nu aţi făcut acest lucru. Îmi pare rău, pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, întotdeauna PSD trebuie să vină să intervină şi să rezolve problema. Cu adevărat, România din acest moment a intrat în linie dreaptă pentru independenţă energetică. Acesta este lucrul cel mai important", a spus Ciolacu, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăgat că statul român, prin taxe directe şi indirecte, "va încasa 60% din valoarea gazelor din Marea Neagră".
"Din momentul în care vom scoate primul metru, prima moleculă din această investiţie, România va deveni un jucător regional important. Restul, cu tot respectul, e can-can", a precizat Marcel Ciolacu.