Cîțu: Reformele din PNRR nu sunt cerute de Comisia Europeană, sunt prevăzute programul de guvernare

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că reformele prevăzute în PNRR nu ne sunt cerute de Comisia Europeană, ci sunt deja prevăzute și asumate de actuala coaliție în programul de guvernare.

Cîțu: Reformele din PNRR nu sunt cerute de Comisia Europeană, sunt prevăzute programul de guvernare


Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că reformele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu ne sunt cerute de Comisia Europeană, ci sunt deja prevăzute și asumate de actuala coaliție în programul de guvernare.

Pe de altă parte, a precizat șeful Guvernului, Planul include anumite ținte, iar dacă România nu va atinge aceste obiective, finanțarea cu bani europeni va fi oprită.
„Reformele din PNRR nu sunt cerute de Comisia Europeană, sunt reforme pe care şi le-a asumat această coaliţie de guvernare în programul de guvernare. Nu sunt reforme noi, sunt reforme despre care am vorbit de fiecare dată şi toate au niște borne”, a declarat premierul.
Întrebat dacă vom pierde banii europeni dacă reformele nu sunt implementate, Florin Cîţu a răspuns: "Dacă nu se atinge o anumită bornă şi o anumită reformă este legată de sume din PNRR, bineînţeles că nu pot fi alocate acele sume. Reformele sunt legate de proiecte speciale. Mai sunt şi anumite proiecte care au reformele lor, deci sunt toate legate".