Nunțile și botezurile se pot ține până la ora 02.00 noaptea

​​Nunțile și botezurile se pot desfășura până la două noaptea. Guvernul a modificat astăzi în acest sens hotărârea privind starea de alertă.

Nunțile și botezurile se pot ține până la ora 02.00 noaptea


Guvernul a aprobat modificarea hotărârii privind prelungirea stării de alertă, astfel încât nunţile şi botezurile se vor putea desfăşura până la ora 2,00 noaptea, a anunţat joi prim-ministrul Florin Cîţu.

Premierul a prezentat, la finalul ședinței de Guvern de joi, două „acte normative importate” adoptate de Executiv. 
„În ședința de Guvern de azi am modificat Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă cu un lucru foarte bun, o veste foarte bună în ceea ce privește nunțile și botezurile. Ele pot să rămână deschise până la ora 2.00 noaptea. Deci am extins această perioadă de funcționare.
Un alt lucru bun - O Ordonanță de Orgență de la Ministerul Muncii prin care extindem acordarea indemnizației pentru profesioniști la 41,5% din câștigul salarial mediu brut și a altor persoane, respectiv celor care au realizat venituri înainte de instituirea stării de urgență în baza unor contracte de drepturi de autor și drepturi conexe.
Indemnizația se va acorda numai acelor persoane care au beneficiat pe perioada stării de urgență și / sau alertă de indemnizația pentru întreruperea activității prevăzută în articolul 15 alin. 4 din OUG 30/2020.
Indemnizația pentru artiști se va acorda numai în cazurile reducerii timpului de muncă și / sau a veniturilor, portrivit procedurii aprobate prin Hotărrea Guvernului 719/2020.
E o cerință specială din mediul cultural de a extinde plata acestor indemnizații”, a declarat premierul Florin Cîțu.