Containere modulare sanitare pentru triajul epidemiologic puse în folosință în curtea Spitalului Județean Constanța

În cursul zilei de azi, vor fi puse în folosință containerele modulare sanitare aflate în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța

Containere modulare sanitare pentru triajul epidemiologic puse în folosință în curtea Spitalului Județean Constanța


În cursul zilei de azi, vor fi puse în folosință containerele modulare sanitare aflate în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.  Aici se va realiza triajul epidemiologic al pacienților care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare.

De asemenea, pentru securitatea cadrelor medicale din spitalele subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și pentru asigurarea siguranței pacienților, vom demara o amplă acțiune de testare pentru COVID 19 a întregului personal medical. Testele au fost achiziționate din sumele alocate unităților medicale de către Consiliul Județean Constanța. Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, pentru asigurarea de servicii esențiale continuității vieții locuitorilor din județ, precum și pentru implementarea măsurilor de prevenție a răspândirii virusului, Consiliul Județean Constanța și toate instituțiile aflate în subordine sau coordonare își desfășoară activitatea în condiții normale. 

Sănătatea locuitorilor județului Constanța reprezintă cea mai mare prioritate pentru mine, mai ales în aceste momente. Voi depune toate eforturile necesare pentru a susține sistemul sanitar constănțean. În calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, voi continua să aloc sumele necesare asigurării realizării unui act medical sigur și de calitate, atât pentru pacienți, cât și pentru tot personalul sanitar. Totodată, pentru ca la finalul acestei perioade dificile să ne revedem sănătoși, vă asigur că atât noi, cât și instituțiile din subordine vom continua activitatea și vom întreprinde toate măsurile necesare de prevenție și asigurare a unui climat de viață normal. Locuitorilor județului le va fi asigurată furnizarea apei 24/ 24, se vor continua acțiunile de dezinfecție a tronsoanelor de DJ ce tranzitează localitățile, iar pentru copiii ai căror părinți diagnosticați cu COVID 19 sunt internați în spitale și nu există soluții în familie, s-au identificat spații temporare pentru îngrijire”, a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu. 
Activitatea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța nu este stopată, astfel absorbția fondurilor europene este în continuare prioritară pentru noi. Toate proiectele accesate și restul activităților instituției își urmează cursul firesc. Comunicarea cu cetățenii se realizează prin mijloace electronice.