Curtea de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT

Curtea de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, și i-a permis să execut condamnarea în Italia, susține avocatul Cristian di Giusto

Curtea de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT


Curtea de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, și i-a permis să execut condamnarea în Italia, susține avocatul italian Cristian di Giusto a declarat pentru publicaţia Qmagazine.

Procuratura Generală a fost de acord cu această soluție, nu s-a opus, practic a cerut împreună cu noi, apărarea, să fie aplicată această soluție. Astfel, Curtea a admis ceea ce am cerut și noi și Procuratura Generală și așa s-a finalizat procesul privind această extrădare. Nu a fost admisă extrădarea, dar existând deja o sentință dată, a dat posibilitatea, invocată de Alina Bica, de a o executa în Italia. Dacă, într-un viitor, sentința nu va mai fi validă, se va vedea atunci. Pentru acum, aceasta este situația”, a declarat avocatul di Giusto.
Pe 26 iunie 2018, Alina Bica a fost condamnată de magistraţii Instanţei supreme la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat de judecătorii Instanţei supreme.
Doar că Alina Bica fugise din țară la începutul anului 2018. Inițial, fosta șefă a DIICOT s-a refugiat în Costa Rica, precum prietena sa, Elena Udrea.
După condamnarea definitivă la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul de favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender, fotografia Alinei Bica a fost postată pe site-ul Poliţiei Române la secţiunea „persoane urmărite”. Fosta șefă a DIICOT a fost dată în urmărire internațională în noiembrie 2019.
În Costa Rica a stat o perioadă, inclusiv în închisoare, alături de Elena Udrea, de unde a fost eliberată în decembrie 2018.
Pe 11 iulie acest an, Alina Bica a fost prinsă în Bari, în trafic, şi a fost arestată la domiciliu. În faţa instanţei, ea a cerut să execute pedeapsa în Italia.