Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Judecătoria Constanţa a respins, vineri seară, propunerea procurorilor de arestare preventivă a fostului patron OTV Dan Diaconescu, magistraţii dispunând măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile a acestuia.

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile


Judecătoria Constanţa a respins, vineri seară, propunerea procurorilor de arestare preventivă a fostului patron OTV Dan Diaconescu, magistraţii dispunând măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile a acestuia.

"Urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, cu privire la un bărbat, de 55 de ani, bănuit de comiterea a două infracţiuni de act sexual cu un minor şi 5 infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile, la data de 7 aprilie a.c., Judecătoria Constanţa a dispus, faţă de acesta, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa propusese instanţei de judecată, în dimineaţa aceleiaşi zile, arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunţat, joi seară, reţinerea pentru 24 de ore a lui Dan Diaconescu (55 de ani, din Bucureşti). Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Alexandru Daniel Olteanu, a precizat că lui Dan Diaconescu i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia, fiind vorba de două infracţiuni de act sexual cu minor în formă continuată şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată.
Avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, declara, tot joi seară, că acuzaţia pe care procurorii au adus-o clientului sau este că, acum trei ani, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate, fără ca vârsta tinerelor să le fie comunicată. Murărescu preciza că Dan Diaconescu i-a spus că nu a întreţinut niciodată raporturi sexuale cu prostituate. Murărescu a declarat jurnaliştilor că există posibilitatea ca în acest caz să fie anumite confuzii sau exagerări.
„În momentul în care eşti acuzat de infracţiuni atât de grave, singura speranţă pe care o ai este că, la un moment dat, va înţelege şi procurorul de caz şi ofiţerul de poliţie judiciară şi opinia publică că a fost un exces. Există posibilitatea să fi făcut anumite confuzii sau exagerări. Există această posibilitate şi este singura de care mă pot agăţa în acest moment, pentru că nu pot să cred că a avut o execuţie judiciară, planificată, făcută cu intenţie care nu văd cui ar putea să fie de folos”, declara avocatul.

Întrebat despre fotografiile în care Dan Diaconescu apare alături de două fete, avocatul său a răspuns: „Asta este singura informaţie pe care o vă pot da la modul verificat. E vorba de ziarul Cancan. Acolo apare o fotografie cu Dan Diaconescu şi cu două tinere, cu chipul blurat. Arătându-i această fotografie lui Dan Diaconescu, acesta a spus foarte clar, nici vorbă, era vorba de două refugiate ucrainene. Nici vorbă de aşa ceva. Nu erau două fete în sensul că reţine Parchetul că ar fi avut anumite relaţii. Dan Diaconescu, dacă se plimbă în Constanţa sau oriunde în ţara asta, credeţi-mă, este asaltat de oameni. Mi-a spus că le cunoaşte, cred că stau aproape de locuinţa lui. Ceea ce însă am reţinut este că atât procurorul de caz, cât şi ofiţerii de poliţie judiciară, au spus că în niciun caz de la ei nu au provenit astfel de informaţii. Într-adevăr, am verificat cu unul dintre poliţişti arătându-i fotografia respectivă şi zice că nu e vorba de ele. Deci ceea ce spune Dan se confirmă”.

El a fost întrebat care sunt acuzaţiile aduse lui Dan Diaconescu.
„Acuzaţiile, aşa cum ne-au fost aduse la cunoştinţă prin procesul verbal, sunt că acum trei ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate, fără să se arate ce vârstă. Este o vârstă cuprinsă, ca să citez, între 15 şi 18 ani. Întrebându-l pe Diaconescu despre această împrejurare mi-a spus sec: «Niciodată nu am întreţinut raporturi sexuale cu prostituate»”, a mai afirmat Alexandru Murărescu.