Kovesi: Nu există nicio țară curată în Europa, corupția este prezentă pretutindeni

Nu există nicio țară curată în Europa, corupția fiind prezentă pretutindeni, a declarat procurorul-șef al Parchetului European (EPPO), vineri, la Zagreb, potrivit HINA.

Kovesi: Nu există nicio țară curată în Europa, corupția este prezentă pretutindeni


Nu există nicio țară curată în Europa, corupția fiind prezentă pretutindeni, a declarat procurorul-șef al Parchetului European (EPPO), vineri, la Zagreb, potrivit HINA, transmite Agerpres.

Aflată într-o vizită în capitala Croației, șefa EPPO a atras atenția că „nu există nicio țară curată în Europa”.
„Există un mit pe care aş dori să îl risipesc astăzi. Dacă Croaţia sau Bulgaria sau România are mai multe cazuri decât alte state membre ale UE, aceasta nu înseamnă că aceste ţări sunt mai corupte decât celelalte. Nu există nicio ţară curată în Europa, corupţia este prezentă pretutindeni”, a declarat Laura Codruța Kovesi.
„Pot vedea că în Croaţia există o dorinţă de a descoperi acele infracţiuni şi de a le investiga. Cred că acest lucru este foarte important, atunci când vorbim despre corupţie şi lupta împotriva fraudei financiare, despre cum se comportă autorităţile. Dacă ele încearcă să ascundă sub covor acele probleme şi să descopere zero cazuri, aceasta nu înseamnă că nu există corupţie. Cred că numărul de cazuri reflectă existenţa voinţei politice şi că toată lumea face o muncă formidabilă”, a adăugat ea.
Laura Codruța Kovesi a atras atenția că toate cazurile expuse sunt importante, fie că este vorba despre miniștri sau oameni obișnuiți.
„Toţi sunt egali în faţa legii şi investigaţiile ar trebui să fie desfăşurate în acelaşi fel”, a mai spus procurorul-șef european, precizând că în prezent EPPO tratează peste 1.200 de cazuri.