Dăncilă: PSD face o opoziţie de catifea. S-au închis într-un glob de sticlă

Fostul premier, Viorica Dăncilă acuză actuala conducere a PSD că face o opoziţie de catifea, oferind muniţie împotriva propriului partid

Dăncilă: PSD face o opoziţie de catifea. S-au închis într-un glob de sticlă
Foto: Captură Mediafax


Fostul premier, Viorica Dăncilă acuză actuala conducere a PSD că face o opoziţie de catifea, oferind muniţie împotriva propriului partid, şi că a rupt legătura cu membrii partidului, închizându-se într-un glob de sticlă şi comunicând mai mult pe Facebook. 

"Există nemulţumiri. Una legată de opoziţia pe care o face actuala conducere. Nu putem să facem opoziţie pe Facebook. Cel mai bine este să ieşi la televizor, să vii la toate   publicaţiile şi să-ţi spui punctul de vedere. Şi trebuie o opoziţie punctuală. Adică nu să vii cu altceva când în dezbatere publică sunt alte teme. Şi eu cred că aşa se face opoziţie.
A doua nemulţumire este că acest atac şi atacul de anul trecut, într-un fel nejustificat de fapte. Adică, au dat Guvernul Dăncilă jos, au contribuit la Guvernul Orban 1. Au dat Guvernul Orban 1 jos şi tot această conducere a mers pe votul pentru Orban 2. Dacă ne amintim mai mulţi din PSD au fost prezenţi la vot decât  din PNL. Păi şi atunci dacă tu l-ai instalat, şi-ai oferit ajutorul să-l instalezi, de ce mai critici? Ai cerut ceva în schimb, ai pus nişte condiţii, ai negociat acest vot pe care l-ai dat sau l-ai dat doar aşa pentru că au existat alte înţelegeri? Al treilea lucru, şi cred că sunt mult mai multe. Au tot spus că au câştigat alegerile locale, parlamentare. Am pierdut judeţele mari Iaşi, Timişoara, Prahova,Constanţa, judeţe unde aveam un număr foarte mare de voturi. Am câştigat ca număr de consilieri, dar am câştigat şi în mediul rural. Am pierdut pe Bucureşti. Gabi Firea a avut un rezultat bun, dar am pierdut sectoarele, cu ce am rămas, sectorul 4? Dacă asta se poate numi un câştig, eu nu pot fi de acord cu acest lucru. Legat de alegerile parlamentare. Da, am avut 29%, dar să ne uităm la numărul de voturi. 1.700.000 de voturi. Este foarte puţin. Nu ştim dacă aceste voturi au fost pentru că oamenii au fost nemulţumiţi de guvernarea PNL sau au fost pentru PSD. Eu cred că noi ne-am pierdut din electorat pe mesajele noastre, pe lipsa de opoziţie, pe modul în care ne-am raportat pe anumite subiecte aflate în dezbatere publică, pe lipsa de activitate a conducerii partidului, pe modul în care ei acţionează în anumite situaţii. Chiar dacă este pandemie, asta nu înseamnă că nu te poţi duce să te întâlneşti cu liderii în teritoriu, că nu poţi să vezi care sunt problemele primarilor, agriculturilor. S-au închis într-un glob de sticlă, au impresia că sunt intangibili şi de acolo mai dau pe Facebook câte o remarcă", a declarat Viorica Dăncilă la Interviurile lui Cristoiu.