Chițac: Demersul meu în această competiție politică este în favoarea lui Florin Cîțu și nu împotriva lui Orban

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a subliniat că poziționarea sa de partea lui Florin Cîțu nu înseamnă că este împotriva actualului lider al partidului, Ludovic Orban.

Chițac: Demersul meu în această competiție politică este în favoarea lui Florin Cîțu și nu împotriva lui Orban


Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, este unul dintre liberalii care îl sprijină pe premierul Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL. Chițac s-a aflat în rândul reprezentanților PNL care au fost prezenți, duminică, alături de Cîțu, în momentul în care acesta și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, primarul Constanței a precizat că, din punctul său de vedere, premierul ”reprezintă un suflu nou” pentru România și pentru PNL.
”Premierul Florin Cîțu a adus României acea gură de prospețime de care aveam mare nevoie. Reprezintă un suflu nou pentru țara noastră și pentru Partidul Național Liberal, este inteligent, bine pregătit și un abil comunicator. De aceea, mă raliez cu toată convingerea mesajului domnului Emil Boc, care a spus despre Florin Cîțu că este viitorul PNL. Am încredere în domnia sa pentru că este un om serios și capabil și pentru că ne leagă o prietenie din perioada de luptă comună pe care am dus-o din băncile opoziției parlamentare. Am descoperit cu această ocazie un liberal autentic și atent la echilibrele macroeconomice ale țării, care susține un stat minimalist și care crede că piața trebuie să regleze mecanismele economice și nu statul. Datorită acestei viziuni și a valorilor liberale în care crede Florin Cîțu țara a trecut atât de bine prin criza sanitară, economia nu s-a destabilizat și chiar a început să crească, iar inflația nu a luat-o razna”, se arată în mesajul transmis de Vergil Chițac.
Totodată, edilul a subliniat că poziționarea sa de partea lui Florin Cîțu nu înseamnă că este împotriva actualului lider al partidului, Ludovic Orban, care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat în fruntea liberalilor.
”Nu în ultimul rând, țin să precizez faptul că demersul meu în această competiție politică este în favoarea lui Florin Cîțu și nu împotriva lui Ludovic Orban. Prin urmare, eu voi încerca să conving membrii PNL de ce este bine ca partidul să fie condus de Florin Cîțu și nu de ce nu este bine să fie condus de Ludovic Orban, căruia îi recunosc capacitatea și experiența politică. Prin urmare, îi doresc premierului să continue în același fel și să ofere luciditate României pentru un parcurs cu adevărat remarcabil!”, a mai menționat Vergil Chițac.