Florin Cîțu: Putem vedea sfârșitul pandemiei sau revenirea la normalitate

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că este pentru prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să ne întoarcem la normalitate.

Florin Cîțu: Putem vedea sfârșitul pandemiei sau revenirea la normalitate
Foto: Facebook / Guvernul României


Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că ținta de 5 milioane persoane vaccinate anti-COVID-19 până la 1 iunie este o țintă realistă. Acesta a precizat că România are capacitatea acum de a vaccina 120.000 de oameni pe zi și că autoritățile pregătesc și alte modalități prin care oamenii să poată primi vaccinul.

„Acum e momentul să accelerăm. E un moment pe care-l așteptăm de un an - să avem dozele, să ne vaccinăm cu toții. E, cred, prima dată când putem vedea sfârșitul pandemiei sau revenirea la normalitate”, a insistat Cîțu.
„Ieri am depășit 3 milioane de persoane vaccinate - 20% de persoane care trebuie vacciante. Avem un obiectiv - 1 iunie, 5 milioane persoane vaccinate, peste 30% din persoanele adulte. Ne-am uitat la țările care au avut un grad mai mare de vaccianre și aici au început să scoată din măsurile pe care le aveau pentru a ne apropia de normalitate. E o țintă foarte realistă. Noi ne-am ocupat de două lucruri importante: am comandat dozele, și n-am asigurat că avem dozele necesare, și am creat capacitatea - putem vaccina 120.000 de persoane pe zi. Oamenii trebuie să primească informația de la noi, unde sunt centrele de vaccianre. A scăzut numărul de persoane de pe lista de așteptare, dar creăm mai multe oportunități de vacinare. La Timișoara a fost maraton de vaccianre. Azi, la întâlnirea cu reprezentanții municipiilor, orașelor și comunelor, am propus să facem astfel de acțiuni în fiecare weekend. Avem mai multe decizii care să accelereze această campanie. În companii vom face centre de vaccinare unde se vor vaccina angajații și familiile lor. Acum e momentul să accelerăm. E un moment pe care-l așteptăm de un an - să avem dozele, să ne vaccinăm cu toții. E, cred, prima dată când putem vedea sfârșitul pandemiei sau revenirea la normalitate”, a declarat premierul Florin Cîțu, la TVR.