Iohannis atac la PSD: Fac tot posibilul să eșueze. PSD a lucrat în Parlament, mult și prost, toxic

Preşedintele Iohannis a declarat joi că PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca eforturile întregii naţiuni să eşueze

Iohannis atac la PSD: Fac tot posibilul să eșueze. PSD a lucrat în Parlament, mult și prost, toxic


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca eforturile întregii naţiuni să eşueze. Iohannis consideră că PSD a rămas acelaşi partid preocupat să-şi salveze baronii.

"Profitând că atenția publică e concentrată pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD a lucrat în parlament, mult și prost, toxic. A continuat să facă ce știe mai bine, acest partid nociv care a scos în stradă sute de mii de români, care a pus România în posturi jenante în fața partenerilor europeni. Acest partid a fost pe punctul de a scoate țara noastră de pe parcursul european. Dau doar două exemple recente de legi care s-au dovedit neconstituționale: suspendarea plăților la credite și la utilități, legi scrise prost și populist. CEDO a dat o decizie care ne-a arătat din nou care era agenda reală a PSD: au venit la putere pentru a-i alunga din funcții pe cei competenți, pentru a scăpa de urmăriri penale, pentru a-și da amnistii și grațieri. Prin ce continuă să facă dovedesc că nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic asupra justiției. De ce face PSD asta? Pentru că a rămas același partid preocupat să-și salveze baronii. În timp ce atenția publică era concentrată asupra altor subiect, PSD era preocupat să lovească din nou în standardele de integritate. PSD vrea să permită unor aleși locali declarați incompatibili să candideze. Ar viza o mie de aleși locali care au încălcat legea. Unica preocupare a PSD, chiar și într-o criză sanitară, rămân legile cu dedicație pentru baronii lor. PSD a infestat cu persoane obediente până și cele mai importante instituții ale statului.
În 2018 și 2019, PSD a încercat să pună pe butuci ÎCCJ. Azi vrea să-i apere pe infractori, cu sprijinul sateliților lui. Maniera discreționară a PSD de a se comporta ca majoritate parlamentară a condus la ani pierduți pentru România. Iată de ce resetarea României nu se va putea realiza cât timp PSD are majoritatea parlamentară. După ce vom ieşi din această criză, principalul obiectiv este de a pune România pe drumul unei dezvoltări temeinice şi durabile. Ştim ce avem de făcut şi trebuie să reparăm tot ce s-a făcut greşit în această perioadă”, a conchis preşedintele Iohannis.