Cîțu, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: Este momentul să punem bazele unui viitor comun

Florin Cîţu transmite maghiarilor, în mesajul de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, că 15 Martie este un bun prilej să ne îndreptăm spre viitor, să punem bazele unui viitor comun.

Cîțu, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: Este momentul să punem bazele unui viitor comun


Premierul Florin Cîţu transmite maghiarilor, în mesajul de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, că 15 Martie este un bun prilej să ne îndreptăm spre viitor. Este momentul să punem bazele unui viitor comun, să dezvoltăm împreună această țară.

"15 Martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cea mai importantă sărbătoare a comunității maghiare din România. Suntem diferiți prin cultură și tradiții, dar aceste diferențe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniți în diversitate, să devenim mai puternici și mai înțelepți, să construim împreună, să creăm valori. Înțelegerea diferențelor și aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoașterea reciprocă, implicit la o conviețuire armonioasă.
Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar și buna conviețuire pe care am dezvoltat-o în ultimele decenii. 
15 Martie este un bun prilej să ne îndreptăm spre viitor. Este momentul să punem bazele unui viitor comun, să dezvoltăm împreună această țară. Sunt ferm convins că doar împreună vom reuși să construim țara în care dorim să trăim.
În ultimul an cu toții am trecut prin multe încercări, prin situații fără precedent. Pandemia ne-a învățat cât de important este să ai parteneri de încredere, iar acest moment îl vom depăși  împreună. Eforturile și sacrificiile noastre, ne vor duce spre un viitor mai bun, o viață mai bună pentru noi toți.
Dragi concetățeni de etnie maghiară, vă transmit cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. La mulţi ani tuturor maghiarilor din România!", afirmă premierul Florin Cîțu la finalul mesajului.